stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Manier van lid worden van Ancestry.com zonder creditcard


Profiel afbeelding

Ik probeerde net of ik Ancestry.com 14 dagen kon uitproberen, vooral doordat de broer van mijn overgrootmoeder Maria Adriana van Drielen, Augstinus Dominicus maar spoorloos blijft. Hij heeft in 1914 aangekondigd richting Australië te gaan, maar hoogstwaarschijnlijk is hij daar nooit aangekomen. In 1918 is hij 'ambtshalve' uitgeschreven in Nederland. Helaas accepteert Ancestry.com geen PayPal buiten de VS. Ik weet dat je ook contact zou kunnen maken via een Amerikaanse computer, maar weet even niet hoe ik dat moet aanpakken (heet dat VPN??) Ook heb ik geen behoefte om een creditcard aan te schaffen. Weet iemand hoe ik dat kan aanpakken? Of is er iemand die lid is van Ancestry.com die voor mij overal ter wereld naar Augstinus Dominicus van Drielen kan zoeken. Hij is geboren op 6 april 1884 in Vlissingen.

Nienke Oudbier-Wiarda

Een antwoord op Uw vraag heb ik niet, maar als het voornamelijk om deze ene persoon gaat zou ik voorstellen daar een nieuw item voor aan te maken op het gratis subforum Afrika, Australie (Als dit item niet al door de moderator daarnaartoe wordt verplaatst). De expertise daar is m.i.beslist de moeite waard, zeker wat Australie betreft.

Ter aanvulling op de subvraag: Augustus Dominicus van Drielen is uitgeschreven in 1911 vanuit Vlissingen met ouderlijk gezin naar Rotterdam. Daar aangekomen, o.v.v. NH mach.gr.vaart voorheen binnenvaart, en een inschrijving uit 1918 geeft aan dat hij toen sedert 4 jaar vertr. naar Australie ("zie briefkaart" - is er meer gevonden?).

Peter S2

Dat is het punt nu net. Ik heb de vraag daar al eerder geplaatst, ook had ik die gezinskaart daar gekregen van iemand. In het subforum over Australië kunnen ze hem ook niet vinden. Ik vermoed dat hij misschien onderweg eerder of later aan land is gegaan (een land dus waar je normaal gesproken niet zoveel gegevens van ziet; Oceanië, Zuid-Afrika of Zuid-Amerika.)

Nienke Oudbier-Wiarda

Ter aanvulling een link naar de eerdere discussie op dat subforum - link

Peter S2

Daarom wil ik nu ook met Ancestry.com gaan zoeken, misschien komt het dan wel naar boven. Op FamilySearch heb ik inlogproblemen. Ondanks dat ik wel 3 keer de link heb aangeklikt, blijft hij zeggen dat het account niet is geverifieerd. Misschien komt dat door de wachtwoordmanager.

Nienke Oudbier-Wiarda

Geen absolute treffer, maar het overwegen waard:

A. van Drielen vanaf 1913 in de adresboeken Ned Indie in eerste instantie als 3e mach. paketv te Weltevreden
In 1914 als 2de mach paketv te Weltevreden, in 1925 Hfd mach Paketv te Weltevreden; laatste vermedling in adresboek 1932.

mvg-Ben

Ben Wegman

Sorry, ik denk dat ik de verkeerde persoon heb gevonden. Het betreft Arij van Drielen (1888, Vlissingen) welke gehuwd was met Virginie Johanna Sommeling. Zie persoonskaart Virginie Johanna Sommeling PK

mvg-Ben

Ben Wegman

Ja, dat klopt. Arij is zijn halfbroer. Na de dood van zijn moeder trouwde zijn vader opnieuw en kreeg nog 5 zoons, waaronder Arij.

Nienke Oudbier-Wiarda

"Of is er iemand die lid is van Ancestry.com die voor mij overal ter wereld naar Augstinus Dominicus van Drielen kan zoeken "

Had je mijn opmerking van vorig jaar misschien gemist? "Ik heb de grote sites (FS, Ancestry) nagezocht, maar ook verscheidene lokale sites en indexen" (En je kunt hier ook FindMyPast aan toevoegen)

Sylvia

Ozlady

Nog iets, ik heb in een paar BR's gezien dat iemand mee "verhuisde" met de rest van de familie terwijl later bleek dat hij al jaren niet meer bij die familie had gewoond. Meestal ging het om een zeeman die in het buitenland/op zee was overleden of had besloten in het buitenland te blijven.

Ik zou dus beginnen met de 1909 crew list die ik al eerder had vermeld:

 

April 1909 - De Stronsa arriveert te Sydney vanuit Mollendo, Peru

http://marinersandships.com.au/1909/04/media/069str.jpg

https://trove.nla.gov.au/newspaper/article/15049309

foto: https://collections.slsa.sa.gov.au/resource/PRG+1373/9/67

 

Mogelijke tip: Op de crewlist was nog een Nederlander vermeld, misschien waren ze vrienden? Dit person gaat AWOL, maar wordt gepakt. Had Augustinus dit ook gedaan en was zo in Australie gebleven, of vertrok hij netjes met het schip

https://trove.nla.gov.au/newspaper/article/136072277

 

April 1909 – De Stronsa vertrekt naar Salina Cruz (Mexico) via Newcastle met kool aanboord

https://trove.nla.gov.au/newspaper/article/158539819

Ozlady


Feedback van de vraagsteller wordt altijd op prijs gesteld !

OzladyPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu