stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Hoe kan ik m'n gegevens bij Family Tree Builder in de cloud opslaan en terugzetten computer na crash


Profiel afbeelding

Sinds kort gebruik ik Family Tree Builder. Hierover een vraag:

Hoe kan ik mijn gegevens bij Family Tree Builder in de cloud opslaan en terugzetten bij een computer crash? 

Alex Bos

Hallo Alex,

Je kunt in ieder geval een back-up maken en die na de crash weer via FTB terugplaatsen. Je kunt deze optie vinden onder de tab Bestand (links boven). Er wordt dan een zip-bestand aangemaakt. Of ook alle notities en foto's meegaan weet ik niet. Met name foto's zouden ook via de website kunnen worden opgeslagen. Ik houd mijn foto's altijd buiten FTB opgeslagen. 

Een andere optie is om je gegevens via een GED-COM regelmatig over te zetten in een ander stamboomprogramma. Verder heb ik wel eens gehoord dat mensen met een heel groot bestand - 200.000 personen of zo - men de back-up op een tweede computer zet. Het zou al toeval zijn dat beide computers crashen. 

Verder maakt My Heritage elke maand een eigen back-up. Ik krijg tenminste elke maand een email dat er een back-up is gemaakt. Ik weet niet wat hier precies wordt opgeslagen, doch je bent niet alles kwijt en je kunt via My Heritage weer het grootste deel van je gegevens terugkrijgen.. 

Tenslotte wil ik je attenderen op de FB-groep Stamboomprogramma's waar veel van dit soort vragen worden gesteld en worden beantwoord. 

Met vriendelijke groet,

Joeke de Jong

Hallo Joeke,

Bedankt voor je reactie. Zou de FB groep ook eens bekijken. 

Hartelijke groet,

Alex

Alex Bos


Beste Alex,

Het simpelst is natuurlijk een gedcom-bestand te uploaden naar je clouddienst zoals Onedrive of Google Drive, maar je kan ook gewoon de hele mappenstructuur in één keer kopiëren naar de cloud. 

Tip: Bewaar ook het installatiebestand van FTB, zodat je altijd weer op een willekeurige computer het programma kunt installeren en niet afhankelijk bent van de versie MyHeritage je aanbiedt op hun site. Blijf weg van versie 8

IngePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!