stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Gegevens van mijn heritage gebruiken.Profiel afbeelding
Hallo forumleden, Heb sinds een aantal jaren een stamboom via mijn heritage.Heb inmiddels wereldwijd familie. Het is onoverzichtelijk geworden, hoe kan ik de gegevens openbaar maken om zo de belangrijkste families inzichtelijk te maken. Heb geen abonnement vernieuwd. Zijn zij nu eigenaar??

aukje leijenaar - 23 apr 2019 - 19:50

Hierbij alvast deze informatie-pagina} https://www.myheritage.nl/help-center

M.C.(Macy) Deden-Kazenbroot - 24 apr 2019 - 13:43

Wat bedoel je precies met onoverzichtelijk geworden?

En hoezo zijn er geen families(?) inzichtelijk?

Inge 2 - 3 mei 2019 - 11:46

Ik denk dat Aukje te veel aanverwanten van aanverwanten via Smartmatches, ed. heeft overgenomen. Personen die niet tot haar feitelijke stamboom behoren waardoor je al snel het overzicht kwijt raakt. Om je directe familie inzichtelijk te maken zou ik een een kwartierstaat van jezelf , je echtgenoot en/of je (klein)kinderen maken. In Family Tree Builder heet dat rapport Voorouders en is te vinden onder het tabblad Rapporten.In principe kun je van iedere persoon in je database die je belangrijk vind een eigen kwartierstaat maken. Afhankelijk van het aantal generaties zijn dat enkele honderden tot meer dan 1000 personen. Door er een print van te maken zie je makkelijker wie tot de familie behoren en wie niet en welke gegevens nog ontbreken. 

Je kunt ook een zogenaamde parenteel maken, of in termen van My Hertitage een overzicht van nakomelingen. Ik heb bijvoorbeeld van de vier naamgevers van mijn grootouders een dergelijk overzicht gemaakt. Ook hier maakt een print het duidelijker welke personen tot het nageslacht van de 4 naamgevers/stamvaders van mijn grootouders behoren. 

Alle personen die niet in de kwartierstaten en parenteels voorkomen, kun je beschouwen als aanverwanten, de groep die veelal wordt aangeduid als de verre neven, nichten, oom en tantes, etcetera . Soms leuk om te weten als er een verhaal moet worden geschreven over de verspreiding van een bijzondere familienaam. Zo kwam ik er achter dat er een "verre relatie"  is tussen mij en een lagere schoolvriend.  

Mocht je nog niet werken met FTB, dan zou ik dat zo snel mogelijk alsnog doen. De gegevens in FTB staan namelijk op je eigen computer en blijven altijd behouden. Je kunt daarmee ook je eigen back-ups maken in de Cloud of op een externe harde schijf. Verder zou ik kritisch zijn bij het overnemen van Smartmatches ed. Niet alleen in kwantitatieve zin maar ook in kwalitatieve zin!

Joeke de Jong - 4 mei 2019 - 10:02

Als je het gebruikt als richting geven aan het te onderzoeken doel, dan is daar natuurlijk niets mis mee, maar wel vervolgens de feiten bewijsbaar overnemen en weerleggen met b.v. archief documenten en deze vervolgens vast leggen in een structuur, b.v. een kwartierstaat.

Als het gaat om ervan uit te gaan dat je hier zomaar een groot deel van je stamboom mee uit kunt zoeken dan gaat dat zeker niet goed of je moet er heel veel van je korstbare tijd hebben ingestoken met weerleggen van gegevens.

Uitgeschreven lid - 19 mei 2019 - 15:42

Van mijn overleden familieleden zijn beslist niet altijd de juiste foto's op websites met stambomen wereldwijd verspreid.
Het controleren kan via websites van bijv. cbg.nl, of genealogieverenigingen zoals Nederlandse Genealogie Vereniging,
collecties met bidprentjes, particulier drukwerk; overlijdensberichten (ook via bijv.) delpher.nl
En niet te vergeten websites van families zoals die van mij en van mijn echtgenoot (zie mijn profiel stamboomforum.nl.)
als voorbeeld van achternaam, => domeinnaam,} https://www.stamboomforum.nl/profiel/161513
Voor de vraag bij dit onderwerp => zie verder pagina} https://www.myheritage.nl/help-center

M.C.(Macy) Deden-Kazenbroot - 19 mei 2019 - 16:39 (laatst bijgewerkt 19 mei 2019 — 16:41 door auteur)


Controleren controleren en nog eens controleren en vooral markeren gecheckted met de bron info, zal tot inzicht leiden.

Besteed ook veel aandacht aan consistente markeringen.

Dat zal resulteren in overzichtelijkheid.

Uitgeschreven lid - 30 mei 2019 - 17:17Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu