stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Gramps - Aanpassen gedtailleerd afstammelingsrapport



Profiel afbeelding

Goede morgen,

Is het mogelijk om de rapportfunctie van Gramps aan te passen en een eigen stijl te maken? Ik heb verschillende dingen die ik anders zou willen:

- Gramps toont de kinderen niet op volgorde van geboortedatum/doopdatum

- Gramps toont de partners niet op volgorde van ondertrouw/huwelijksdatum

- De datum notatie is 31/12/2019 ... ik zou er graag 31-12-2019 van maken

- De kinderen worden genummerd met romeinse cijfers. Ik zou die nummering willen weglaten

- Ik zou het blokje met de kinderen in een kleiner lettertype willen dan der ouders en een beetje willen laten inspringen

- Ik zou de alternatieve namen achter de geboortenaam willen laten plaatsen, nu is het een apart blokje met namen wat te veel ruimte inneemt.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Groet,

Robby

Robby - 20 sep 2019 - 10:40

Link naar de handleiding, rapportages.

TreboR - 21 sep 2019 - 13:04

Geen van de door mij gewenste opmaak is mogelijk door de instellingen te veranderen.

Robby - 21 sep 2019 - 16:53 (laatst bijgewerkt 21 sep 2019 — 16:53 door auteur)

Gensdatapro van de nvg kan heel veel. Kunt gewoon export gedcom maken in gramps en importeren in Gensdatapro. Maak je daarin je rapport. Zeer veel instellingen. Ik gebruik Heredis, maar voor rapportages gensdatapro.

TreboR - 21 sep 2019 - 18:17

Bedankt voor de suggestie Robert. Ik denk dat Gramps het ook kan mbt een scriptfile. Maar ik zoek iemand die dat al eens heeft gedaan.

Robby - 22 sep 2019 - 08:12

Beste Robby, Ik gebruik ook Gramps. Ik kan je helaas niet helpen met de beantwoording van je vragen. Ik zoek ook een mooiere manier om de gegevens uit Gramps te rapporteren. En nee ik wil geen GDP, Aldfaer of andere software (ik heb al veel programma's geprobeerd, ook GDP).
Ik lees daarom graag de reacties mee van de mensen die na mij wellicht wel een antwoord op je vraag kunnen geven. Met vriendelijke groet, Michel Serné

Michel Serne - 5 okt 2019 - 16:37

Vroeger was er een Gramps forum, maar dat kan ik niet meer vinden.

Robby - 6 okt 2019 - 10:22


Hallo Robby

Gramps is een geweldig programma om de gegevens gestructureerd vast te leggen, maar ik ben zelf ook niet zo tevreden over de uitvoer. Ik gebruik zelf meestal  Aldfaer of The Complete Genealogy Reporter voor de uitvoer. Het gaat vrij eenvoudig: Gedcom export, import en klaar. Omdat dit zo eenvoudig gaat, heb ik niet zo'n behoefte om zelf een rapport aan te passen in Python.

Ik weet niet of je het forum al hebt gevonden. Hier de info uit de mailing lijst:

Send Gramps-users mailing list submissions to gramps-users@lists.sourceforge.net

To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/gramps-users or, via email, send a message with subject or body 'help' to gramps-users-request@lists.sourceforge.net

You can reach the person managing the list at gramps-users-owner@lists.sourceforge.net When replying, please edit your Subject line so it is more specific than "Re: Contents of Gramps-users digest..."

Het forum is ook via een website te benaderen: http://gramps.1791082.n4.nabble.com/.

Arie

Arie Pool - 1 jan 2020 - 12:15







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu