stamboomforum

Forum logoGenealogie software en GEDCOMs » Welke software is makkelijk Aldfear of my heritage om te delen met familie?


Profiel afbeelding

Beste ,

 

Ik wil met mijn familie een stamboom onderzoek doen en delen . welk software programma is makkelijk in de omgang en te delen ?

aldfear of MY heritage?

iemand ervaringen?

 

groetjes Jeremy Homan

Jeremy Homan

Ik zou vooral zelf proberen wat voor u het makkelijkste is. Immers wat ik makkelijk vind, vind u misschien lastig...

Aldfear: dit is een programma wat u op uw eigen computer installeert. U kunt de gegevens alleen delen door bijvoorbeeld een Word rapportage uit te draaien en deze te e-mailen of door het GEDCOM bestand via bijvoorbeeld geneologie-online te delen

Myheritage: dit is een combi van een computer programma en een website. Daardoor waarschijnlijk "makkelijker". Echter boven de 250 personen, zult u een betaald abonnement moeten afsluiten. Persoonlijk vind ik Myheritage veel te commercieel: u moet fors betalen om uw gegevens on-line te zetten, vervolgens 'verkoopt' Myheritage uw gegevens vrolijk aan andere leden!

FransW

Als je met meerdere personen tegelijk aan een stamboom wil werken dan is Myheritage het meest praktisch. De eigenaar van de website kan via het programma Family Tree Builder op de PC werken terwijl de anderen via de website werken. Er zit wel een behoorlijk kostenplaatje aan vast. Om alles eruit te halen wat erin zit heb je in feite een volledig pakket nodig, zo een 200 euro op jaarbasis. Belangrijk punt is wel dat degenen die op de website werken zich niet bezig houden met het koppelen van smartmatches maar zich primair richten op de inbreng van het eigen materiaal. Gegevens van nog levende personen die maakt Myheritage niet openbaar en zijn geen onderdeel van de uitwisseling behalve als er match komt maar ook dan krijg je inhoudelijk geen verdere informatie.

Uitgeschreven lid

Ok bedankt voor de reakties

hoe kan ik hem "openbaar"maken voor familie? zonder dat ze een my heritage account nodig hebben?

Jeremy Homan

Welke programma gebruikt u momenteel om uw stamboom gegevens te bewerken?

Zoals gemeld zou u er voor kunnen kiezen om uw stamboom te plaatsen op Genealogie Online. Dit kunt u doen door vanuit uw huidige programma een GedCom bestand te maken en dit te uploaden. (Let op gegevens zijn voor iedereen zichtbaar en bewerken van de gegeven on-line is niet mogelijk)

Zie verder ook de help pagina's van Genealogie Online: https://www.genealogieonline.nl/help/

FransW


Je kan familie uitnodigen via hun emailadres. Het is wel noodzakelijk dat ze een account maken op Myheritage zodat de website je kan herkennen om in te loggen. Daar zitten verder geen verplichtingen of kosten aan vast. Alle leden kan je eventueel alle rechten geven om zoveel mogelijk te kunnen doen. Die kunnen dus ook gebruik maken van de betaalde diensten. Dus als je met een groepje tegelijk aan de slag wil gaan dan kan dat ook. Lees je wel goed in en bouw het rustig op en zorg ervoor dat je regelmatig een backup maakt op de PC. 

Aanvankelijk was ik erg sceptisch over MyHeritage maar eigenlijk gebruik ik tegenwoordig nauwelijks iets anders meer vanwege de extra mogelijkheden die je hebt en krijgt. MyHeritage zal op termijn ook een theorie oplossing bedenken en een voorstelling geven hoe andere mensen uit andere online stambomen familie van elkaar zijn. Daar zijn ze heel sterk in want de 40 voorstellen die ik heb gekregen was er maar 1 niet goed en die aansluitingen had ik veel moeilijker of niet kunnen vinden met conventionele programma's.

Uitgeschreven lidPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu