stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Kwartierstaat


Profiel afbeelding

Als ik wijzigingen (aanpassingen doe in een kwartierstaat, worden die wijzigingen niet altijd opgeslagen. Ook als ik met een andere laptop werk waar het programma op is geinstalleerd ontbreken er de (al ingevoerde) gegevens. Hoe is dit op te lossen.

Lijnkamp Paul Bernardus

Lijnkamp Paul Bernardus - vandaag — 09:20:

[...] Ook als ik met een andere laptop werk waar het programma op is geinstalleerd [...]

En het is nu aan ons om te raden welk programma?

Hartelijke groet,

Carl

Carl73

Kwartierstaat op genealogie open archives genealogie online.

Als ik naar kwartierstaat pdf wizzard ga, en ik ga naar wijzigen, zie ik soms ingevoerde gegevens niet terug.

Lijnkamp Paul Bernardus


Beste Paul,

even ter onderscheid: Genealogie Online is géén software in de zin van dat je die op je computer kan installeren. Genealogie Online is enkel een website waar je je stamboom (uiteraard alleen in gedcom-formaat) kan uploaden, het is dus eerder een presentatiesysteem of -middel, dan echt een stamboomprogramma.

Aan de andere kant heb je wel degelijke stamboomsoftware, zowel op internet als om op je computer te installeren, denk aan Geneanet, MyHeritage, Ancestry, FamilySearch (allen op internet) en Gramps, Aldfaer, HazaData, Family Tree Builder (allen software die je op je computer moet installeren.

Op dit punt begrijp ik dus helaas niet helemaal waar het fout gaat. Van zodra jij je stamboom in gedcom-formaat op Genealogie Online hebt geupload, kunnen de gegevens enkel worden gewijzigd door middel van een nieuwe upload. Als je ondertussen geen nieuwe upload van een gecom-bestand op Genealogie Online doet, maar enkel de gegevens in je stamboomprogramma op de computer aanpast, zal er inderdaad op Genealogie Online niets wijzigen.

Ik hoop dat ik het zo een beetje begrijpelijk heb uitgelegd, mocht je nog vragen hebben kan je altijd weer op dit bericht reageren. Namens mij uiteraard nog een prettige dag toegewenst.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Uitgeschreven lidPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu