stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Krijg gebruik van gramplet "Forms" in Gramps niet werkendProfiel afbeelding

In Gramps kun je via de Gramplet 'Forms' en een (eventueel zelfgemaakt) formulier snel meerdere gegevens invoeren. Bij een specifieke bron, bij voorbeeld een bladzijde uit bevolkingsregister van Utrecht uit 1876 kun je de gegevens van alle geregistreerde personen invullen zonder de overheadgegevens iedere keer te herhalen. De gegevens komen dan of in de standaard velden of in de kenmerken (attributes) te staan. Klinkt geweldig, maar ik krijg het niet voor elkaar om deze functie goed te configureren.

Op het eerste oog geweldige support, zoals een video op youtube en uitgebreide teksten op de help- en gebruikerssites van Gramps. Via Google vond ik een vrijwel identieke hulpvraag uit Denemarken (https://www.reddit.com/r/gramps/comments/cngwvh/comment/ewafmwk) en daar kwam ook geen bevredigend antwoord op.

Is er op dit forum een Gramps-deskundige die dit probleem kent en heeft weten te tacklen? Dan zou ik graag zijn/haar advies willen lezen.

maas hoeven - 10 okt 2020 - 15:54Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu