stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Rootsmagic 8 is 1 oktober 2021 gelanceerd (+ mijn kort vergelijk met andere software)Profiel afbeelding

Heb wat meer tijd gekregen om me te verdiepen in voor ons de opvolger van GD-Win, die onder oudere Windows systemen nog wel werkt.   

Wij vonden GD-Win prima voor wat wij er voor deden, wat in het begin vooral betekende onze handgeschreven/soms ook getypte informatie zo vast te leggen. De jaren er na waren er maar beperkte gelegenheden om aanvullend onderzoek te doen. Als er wat gebeurde dan was het in kleine campagnes. Tijden veranderen en ook zeker wat en hoe je met genealogie aan de slag kunt qua onderzoek maar ook de sterk toegenomen mogelijkheden om diverse data te verwerken. Waarbij aangetekend dient te worden dat het vooral de uitbreidingen zijn, er kon op een aantal gebieden met bepaalde software al best heel veel. T.o.v. GD-Win hebben wij nog wel een onontgonnen gebied voor ons liggen, waarvan wij wel wisten dat het bestond, maar er effectief nooit aan toekwamen,

Op deze software zoektocht kwam ik recent Rootsmagic 7 tegen waarvan afgelopen vrijdag versie 8 verscheen.

Deze versie (alleen Engelstalig) is op veel vlakken softwarematig veranderd t.o.v versie 7.

https://youtu.be/on60hWh4HHk

In deze Youtube webinar is te horen dat dit onder andere gedaan is om de compliciteit van de klassieke menu's sterk te reduceren. Het heeft wel wat wel van de aanpak bij MS Office waar je voor een menu item kiest en dan alleen dat te zien krijgt wat daar bij hoort. 

De interface is nog rustiger geworden dan deze al was, zie plaatje en het is zelf mogelijk om nieuwe items te openen terwijl op de achtergrond de basis die je al al had, gewoon door draait. En je kunt 2 databases naast elkaar in aparte geopende Rootsmagic programma's niet alleen te bekijken maar ook dat van de ene naar de andere database over te brengen. Hoe goed/efficiënt dat gaat? 

Ik had ook Family Tree Builder getest, waar voor een vergelijkbare interface als in Rootsmagic als basis gebruikt kan worden. Ancestris vond ik totaal niet prettig werken. Veel andere software was ik al in een eerder vergelijk niet meer doorgegaan. 

 http://www.rootsmagic.com/RootsMagic/ waar onderaan een sectie  What's New staat, waar een vergelijk gemaakt wordt met versie 7 en verder is er informatie over de gratis Essential versie en kosten van een licentie.

 

Ik houd mijn kruit droog t.a.v. een afsluitende mening, omdat ik bepaalde gedeeltes nog onvoldoende bekeken heb. 

Ik ga RM8 zeker nog verder vergelijken met Aldfear, Ancestris is afgevallen en voor FTB heb ik nog contact met hun support. 

De keuze voor bepaalde software heeft ook een persoonlijke component anders zouden er veel meer mensen voor maar een en hetzelfde programma kiezen en dat ga ik hier verder niet bespreken. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Andre Roelofs - 4 okt 2021 - 22:05 (laatst bijgewerkt 5 okt 2021 — 18:04 door auteur)

Is het ook mogelijk de (stam)boom 'horizontaal' te zien en te bewerken in Rootsmagic in plaats van op z'n kant van links naar rechts?

Ronk - 7 okt 2021 - 11:51


@Ronk

Ik kon het niet bij de settings in de freeware versie vinden.

Vraagt u het hen anders even. Op vragen kreeg ik vrij snel antwoord op  order@rootsmagic.com , ik zag ook sales@rootsmagic.com staan.

Ik kon niet zo snel een technical support mailadres vinden, mogelijk alleen  bekend bij mensen met een licentie?

Andre Roelofs - 7 okt 2021 - 22:31Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu