stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Multi-user programmaProfiel afbeelding

Ik zoek een genealogie programma dat geschikt is voor meerdere gebruikers.

Er zijn programma's waarbij je zelf een database op een server moet installeren, zoals Webtrees.

En er zijn programma's zoals Family Tree Maker die gebruik maken van een bestaande server (ancestry.com)

Het probleem is dat je deze progamma's niet even uit kunt proberen. Webtrees heeft een zeer beperkte demo  pagina maar als ik zie dat die nog maar door 43 personen is bezocht dan vraag ik mij af of Webtrees over 5 jaar nog bestaat. Dan kies ik liever voor een betaald programma met veel gebruikers.

Heeft iemand nog andere suggesties of ideeën voor een goed multi-user programma?

Alvast bedankt,

Piet van der Plas  

P van der Plas - 23 dec 2021 - 10:10

Webtrees is een opvolging van PhpGedView, een programma uit 2003. Het is geen commercieel programma uitgebracht door een bedrijf, maar is "community based". Met andere woorden een groep vrijwilligers die het onderhouden en verder ontwikkelingen. Ik denk dat het vorig jaar was (of misschien inmiddels 2 jaar geleden) dat er een grote nieuwe versie was. Er zijn regelmatig kleinere updates. Over de toekomst zou ik me geen zorgen maken. De database volgt volledig de gedcom standaard, dus het is ook makkelijk de volledige database over te zetten naar een ander programma, mocht je ontevreden zijn, of mocht onverhoopt dit product toch stoppen.

Ik gebruik het om soms snel even om een stamboom in kaart te brengen, waarvan ik niet zeker weet of ik deze kan aansluiten op mijn eigen stamboom. Ik doe dit vooral als ik een DNA match heb, vervolgens dan de stamboom van die persoon uitzoek, in de hoop de link naar mijn eigen stamboom te vinden.

Webtrees is gratis software.

Voor mijn eigen stamboom gebruik ik TNG. Dat is niet gratis, maar wel goedkoop, voor wat je krijgt.

 

Zowel TNG als webtrees werken op dezelfde manier. De software is bedoeld voor installatie op een webserver, met een achterliggende mysql database. Lokaal op je eigen PC gebruik je gewoon een webbrowser zoals firefox of chrome, zonder speciale software te hoeven installeren. Meerdere gebruikers kunnen gelijktijdig aan de stamboom werken. Je kunt ook de gebruikers verschillende rechten toekennen.

Je hebt dus een webhoster nodig, waar je de software kunt installeren. Dit betekent in de meeste gevallen wel maandelijkse kosten.

 

Een groot voordeel van TNG en Webtrees ten opzichte van andere diensten zoals MyHeritage, Ancestry enz.. - je beheerd en blijft eigenaar van je eigen gegevens.

Arnaud - 23 dec 2021 - 10:49 (laatst bijgewerkt 23 dec 2021 — 10:51 door auteur)

Ik gebruik webtrees al jaren en kan het je dan ook van harte aanbevelen. Als je zoekt naar een voorbeeld website, neem gerust een kijkje op mijn website: https://wijzijnfamilie.nl/tree/wijzijnfamilie.

Webtrees heeft een hele actieve community en wordt actief onderhouden en verbeterd. Heb je vragen of problemen dan wordt je altijd goed geholpen op hun forum. De voertaal is Engels, maar als dat een probleem is kun je je vraag gewoon in het Nederlands stellen.

De reden dat je op de demo site ziet dat deze maar door 43 mensen is bezocht, is dat de demo site iedere avond wordt geschoond, omdat je iedereen daar testgegevens kan invoeren. Dat getal zegt dus niet zoveel.

Succes met je keuze.

Carmen - 23 dec 2021 - 20:52

Ook ik kan je webtrees aanbevelen.

Mocht je er met het opzetten niet uitkomen, dan wil ik je graag helpen. Dat kost je niets.

Marianne van Harten - 2 feb 2022 - 23:44


Hallo Piet, wat versta je precies onder multi-user software? Is het de bedoeling om met meerdere gebruikers gelijktijdig aan dezelfde stamboom te werken?

Pauline Berens EBBI - 25 feb 2022 - 15:43 (laatst bijgewerkt 25 feb 2022 — 15:43 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu