stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » PAF stamboom online krijgen



Profiel afbeelding
PAF stamboom online krijgen

elly engelkes9301 - 6 jan 2022 - 15:06

De eerdere vraag is duidelijker:
 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Jan CIavaux - 6 jan 2022 - 15:49

Jan CIavaux - 6 jan 2022 - 15:53

Beste mw. Engelkes, uw 'vraag' is erg onduidelijk. Om u goed te kunnen helpen hebben we meer informatie nodig wat u wilt weten.

Yolanda Lippens - 12 jan 2022 - 15:34

Ik heb een zeer uitgebreide stamboom van alle takken van mijn familie. Om te voorkomen dat die op een of andere manier zoek raakt, en bovendien bestaan blijft na mijn dood (in mijn familie is weinig interesse) wil ik dit graag via GEDCOM in het genealogie forum vastleggen. Ik weet alleen niet hoe ik PAF overbreng in GEDCOM. Ik heb al 1 antwoord gekregen dat waarschijnlijk nuttig is, ik weet alleen niet of het me lukt (had nog geen tijd). Maar misschien hebt u tips

elly engelkes9301 - 12 jan 2022 - 17:43

Hallo Elly, is t al gelukt n GEDCOM te genereren mbv de link die Jan Clavaux deelde?

Betreft t de volgende publicatie? Die is 24-02-2022 geüpdatet. Heb je nog hulp nodig? 

https://www.genealogieonline.nl/stamboom-engelkes-grevenstuk-onnes-uitterdijk/tellingen.php

Pauline Berens EBBI - 26 feb 2022 - 20:49 (laatst bijgewerkt 26 feb 2022 — 22:24 door auteur)

het is gelukt. Maar... wie verwerkt de gegevens? bv. van voorkomende beroepen, namen, gemiddelde leeftijd e.d.? 

Die van namen klopte niet -- een veel voorkomende naam Jarke, en Geert kwam niet in de lijst voor. Wel in de stamboom. de andere zaken heb ik niet gecontroleerd. Deels omdat dit soort verwerking mij niet interesseert

elly engelkes9301 - 27 feb 2022 - 14:23

GenealogieOnline leest jouw GEDCOM in en maakt er 'n publicatie van. Kun je 'n schermafdruk delen waaruit het volgende citaat blijkt?

"een veel voorkomende naam Jarke, en Geert kwam niet in de lijst voor. Wel in de stamboom."

Het is mij niet duidelijk of je namen in je stamboomprogramma, in je GEDCOM of in je publicatie bedoelt.

Pauline Berens EBBI - 27 feb 2022 - 16:07

in mijn familie-- tak Engelkes. Dus in mijn stamboom - en dan ga ik er van uit dat dat ook naar gedcom overgebracht wordt. die haalt de gegevens toch uit mijn stamboom cq PAF bestand?

elly engelkes9301 - 27 feb 2022 - 16:23

Ja, je hebt PAF begrijp ik, in PAF genereer je 'n GEDCOM, die ga je uploaden naar GO en die maakt er 'n publicatie van. Je ziet te weinig Engelkes in je publicatie. Ergens gaat 't fout, vandaar de volgende vragen:

  1. Zitten de betreffende Engelkes wel in de selectie waarvan je 'n GEDCOM genereert? Check dit in PAF. Als ik 'n publicatie voorbereid in Pro-Gen selecteer ik bijv. iedereen met code WE, inclusief hun ouders, partners, kinderen, sluit levenden uit van de selectie en kies dan exporteer deze selectie als GEDCOM.
  2. Zoja, zitten ze wel in de GEDCOM? Dubbelklik op je meest recente GEDCOM, zodat ie opent in Kladblok en zoek met CTRL-F naar het id van één van hen.

Pauline Berens EBBI - 27 feb 2022 - 16:34 (laatst bijgewerkt 27 feb 2022 — 16:52 door auteur)

volgens mij heb ik de hele stamboom -- dus ook de stam engelkes naar gedcom overgebracht. Daarin zit een aantal Jarke s en Geert. Dat de stam engelkes ook in gedcom terecht is gekomen is wel duidelijk - je kunt de naam opvragen. 

Ik weet niet hoe ik op 'mijn meest recente gedcom' moet komen om dan de aangeraden stappen te nemen.

elly engelkes9301 - 27 feb 2022 - 23:12

Hallo Elly, 

  1. Je meest recente GEDCOM staat op je pc/laptop. Je ziet 't bestand met Verkenner in de map waarvandaan je het gewend bent te uploaden naar GO. Verkenner is het bestandsbeheerprogramma van Windows, heb je Windows als besturingssysteem? Op mijn laptop is die map 'n submap van m'n stamboomprogramma, maar dat kan op jouw laptop/pc anders zijn. Aan de datum zie je welke GEDCOM het meest recent is.
  2. Kun je 'n schermafdruk delen waaruit blijkt dat iedereen in je bestand meekomt tijdens 't genereren van 'n GEDCOM? 
  3. Je schreef: 

"...een veel voorkomende naam Jarke, en Geert kwam niet in de lijst voor"

          Wat is het id van die persoon? Dan kan ik checken in je publicatie of hij ontbreekt. 

Pauline Berens EBBI - 28 feb 2022 - 09:19

Er zijn meerdere Jarkes in mijn familie:

mijn broer Jarke, 

mijn grootvader Jarke geb. 8.8.74 te Wedde, gest. 1940 te Groningen

Geert Jarkes, geb. 23/6/1832 te vlagtwedde, gest. 21/1/1885 te bellingwolde

Jarke geerts, geb. 13/12/1795, gest. 7/3/1857 te Vlagtwedde

Kan ik ook een word document naar u sturen? Ik heb een familiekroniek geschreven en kan daarvan het betreffende hoofdstuk, waarin ook foto's sturen

elly engelkes9301 - 28 feb 2022 - 13:47

Hallo Elly, bedankt voor je reactie, in je familiekroniek zullen id's ontbreken vrees ik, maar 't is 't proberen waard, ik stuur je 'n persoonlijk bericht.

Pauline Berens EBBI - 28 feb 2022 - 14:22

Hallo Elly, zonder je familiekroniek heb ik 't volgende ontdekt in je publicatie. Laat ik je alvast feliciteren, volgens mij zitten alle mensen die je mist wel in je publicatie, maar anders dan je verwacht. Dit betekent dat je in PAF aan beheer moet doen, opnieuw 'n GEDCOM genereren en uploaden naar GO.

"mijn broer Jarke" 

Leeft hij nog of ontbreekt datum overlijden? Dan zijn z'n gegevens waarschijnlijk niet gepubliceerd i.v.m. de privacy-controle. Je vindt 'm dan in het openbaarheidscherm, zie je profielmenu rechtsboven, Publicatie Beheren, Bekijk/bewerk openbaarheid personen.

Was Engelkes Geert (1916-2001) je vader? 
https://www.genealogieonline.nl/stamboom-engelkes-grevenstuk-onnes-uitterdijk/I1403.php

Je ziet in de grafische stamboom 2 kinderen, allebei nog in leven, dus niet openbaar, dat zijn misschien jezelf en je broer?

grootvader Jarke (1874-1940) 

= jarke engelkes
https://www.genealogieonline.nl/stamboom-engelkes-grevenstuk-onnes-uitterdijk/I1523.php

Let op: de trouwdatum klopt niet. Zie ook andere inconsistentiemeldingen in je beheerscherm: de link Bekijk ... inconsistentie meldingen ten aanzien van uw publicatie.

Geert Jarkes (1832-1885) 

= (geert jarkes) engelkes geert jarkes
https://www.genealogieonline.nl/stamboom-engelkes-grevenstuk-onnes-uitterdijk/I1545.php

Jarke Geerts (1795-1857)
https://www.genealogieonline.nl/stamboom-engelkes-grevenstuk-onnes-uitterdijk/I1547.php

Er valt sowieso iets vreems op in je publicatie; voor- en achternamen lijken vaak verwisseld, maar niet consequent. Patroniemen zijn soms in het achternaamveld beland.
https://www.genealogieonline.nl/stamboom-engelkes-grevenstuk-onnes-uitterdijk/familienamen.php?letter=J&p=1

Pauline Berens EBBI - 28 feb 2022 - 14:59 (laatst bijgewerkt 28 feb 2022 — 15:12 door auteur)

ja, jarke engelkes is mijn broer - geert had 2 kinderen, hij en ik. De naam engelkes is er eerst informeel ingeslopen toen er nog geen officiele achternamen waren en men zich identificeerde met naam van de vader -- geert jarkes bv. Geert hiskes voegde on-offickeel engelkes toe omdat er ergens een voorouder was die engel (jongensnaam in die streken) heette. Later is dat de officiele achternaam geworden, en sinds mijn grootvader is het geerts weggelaten. Ik realiseer me dat ik geen officiele bronnen heb - ik heb de gegevens van deze tak van mijn familie overgenomen van de genealogische (thans historische) vereniging westerwolde.Ik ging er van uit dat de publicaties grondig waren onderzocht. gedcom en GO blijven voor mij onbekend terrein.De familiekroniek heb ik geschreven om behalve stamboomgegevens -- die er ook in staan (wat bedoelt u met ID?) verhalen en foto's een plaats te geven.Ik heb trouwens recent ontdekt dat Jarke Engelkes ook in de publicatie van Jakobs voorkomt...

elly engelkes9301 - 28 feb 2022 - 17:01

Hallo Elly, 'n ID is 'n nummer waarmee iedereen in je publicatie uniek geïdentificeerd wordt, zo houd je al die mensen uit elkaar:-). Vergelijk het met 'n BSN. Je vader bijv. Engelkes Geert (1916-2001) vind je op
https://www.genealogieonline.nl/stamboom-engelkes-grevenstuk-onnes-uitterdijk/I1403.php

Zijn ID is 1403, dus het nummer tussen /I en .php

Het is aan jou om te beslissen hoeveel tijd je wilt investeren in het verbeteren van je publicatie. Ik zeg dit omdat je zelf al bepaalde mensen miste in je publicatie, die er wel in bleken te zitten, maar anders heten dan je verwachtte. Dan zullen andere bezoekers ook last krijgen van hetzelfde probleem, d.w.z. het vinden van bepaalde verwanten:-)

Pauline Berens EBBI - 28 feb 2022 - 17:20

Je familiekroniek zou je kunnen voorzien van metadata inclusief bronnenlijst, opslaan als PDF, publiceren op 'n platform als Yumpu en vermelden als bron in je stamboomprogramma bij iedereen die er in voorkomt, inclusief 'n link er naar toe. In 't brontekstveld van 'n persoon kun je citaten over die persoon opnemen uit de familiekroniek. Hetzelfde geldt voor foto's in de familiekroniek, plaats ze in je stamboomprogramma bij de betreffende persoon, als je programma tenminste afbeeldingen ondersteunt, ik ken PAF niet. Daarna opnieuw 'n GEDCOM genereren en uploaden naar GO.

Pauline Berens EBBI - 1 mar 2022 - 08:23 (laatst bijgewerkt 1 mar 2022 — 08:28 door auteur)


Hallo Elly, inmiddels is je oorspronkelijke probleem "PAF stamboom online krijgen" wel opgelost denk ik, wil je a.j.b. op de knop Markeer als Opgelost klikken? Dan kan de aandacht van dit forum zich weer richten op nieuwe vragen en problemen.

Pauline Berens EBBI - 2 mar 2022 - 11:59







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu