stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » PAF stamboom online krijgenProfiel afbeelding

ja, jarke engelkes is mijn broer - geert had 2 kinderen, hij en ik. De naam engelkes is er eerst informeel ingeslopen toen er nog geen officiele achternamen waren en men zich identificeerde met naam van de vader -- geert jarkes bv. Geert hiskes voegde on-offickeel engelkes toe omdat er ergens een voorouder was die engel (jongensnaam in die streken) heette. Later is dat de officiele achternaam geworden, en sinds mijn grootvader is het geerts weggelaten. Ik realiseer me dat ik geen officiele bronnen heb - ik heb de gegevens van deze tak van mijn familie overgenomen van de genealogische (thans historische) vereniging westerwolde.Ik ging er van uit dat de publicaties grondig waren onderzocht. gedcom en GO blijven voor mij onbekend terrein.De familiekroniek heb ik geschreven om behalve stamboomgegevens -- die er ook in staan (wat bedoelt u met ID?) verhalen en foto's een plaats te geven.Ik heb trouwens recent ontdekt dat Jarke Engelkes ook in de publicatie van Jakobs voorkomt...

elly engelkes9301 - 28 feb 2022 - 17:01

Hallo Elly, 'n ID is 'n nummer waarmee iedereen in je publicatie uniek geïdentificeerd wordt, zo houd je al die mensen uit elkaar:-). Vergelijk het met 'n BSN. Je vader bijv. Engelkes Geert (1916-2001) vind je op
https://www.genealogieonline.nl/stamboom-engelkes-grevenstuk-onnes-uitterdijk/I1403.php

Zijn ID is 1403, dus het nummer tussen /I en .php

Het is aan jou om te beslissen hoeveel tijd je wilt investeren in het verbeteren van je publicatie. Ik zeg dit omdat je zelf al bepaalde mensen miste in je publicatie, die er wel in bleken te zitten, maar anders heten dan je verwachtte. Dan zullen andere bezoekers ook last krijgen van hetzelfde probleem, d.w.z. het vinden van bepaalde verwanten:-)

Pauline Berens EBBI - 28 feb 2022 - 17:20

Je familiekroniek zou je kunnen voorzien van metadata inclusief bronnenlijst, opslaan als PDF, publiceren op 'n platform als Yumpu en vermelden als bron in je stamboomprogramma bij iedereen die er in voorkomt, inclusief 'n link er naar toe. In 't brontekstveld van 'n persoon kun je citaten over die persoon opnemen uit de familiekroniek. Hetzelfde geldt voor foto's in de familiekroniek, plaats ze in je stamboomprogramma bij de betreffende persoon, als je programma tenminste afbeeldingen ondersteunt, ik ken PAF niet. Daarna opnieuw 'n GEDCOM genereren en uploaden naar GO.

Pauline Berens EBBI - 1 mar 2022 - 08:23 (laatst bijgewerkt 1 mar 2022 — 08:28 door auteur)


Hallo Elly, inmiddels is je oorspronkelijke probleem "PAF stamboom online krijgen" wel opgelost denk ik, wil je a.j.b. op de knop Markeer als Opgelost klikken? Dan kan de aandacht van dit forum zich weer richten op nieuwe vragen en problemen.

Pauline Berens EBBI - 2 mar 2022 - 11:59Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu