stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » GensDataPro en GensDataPro_b, één categorie in "Gebruikte stamboomprogramma's" opgelost



Profiel afbeelding

 

Op de GenealogieOnline pagina Gebruikte stamboomprogramma's  zie ik behalve GensDataPro ook GensDataPro_b. Samen zijn ze goed voor 6.2 % en zou GensDataPro in het lijstje rechts dus op de 3e plaats staan.

Het verschil tussen GDP en GDP_b is zichtbaar als je het 'informatie bolletje' achter GensDataPro en GensDataPro_b in het lijstje onder de figuur aanklikt.

Vanaf GDP 2.9.9.1 had GensDataPro ten behoeve van GO een GenealogieOnline knop waarmee een Gedcom naar GO geüpload werd. Dit was een gedcom met een iets afwijkend formaat t.o.v. de standaard GDP Gedcom. Dit afwijkende formaat - speciaal t.b.v. GO -  heeft als herkenning:

1 SOUR GensDataPro_b     ipv    1 SOUR GensDataPro        voor het standaard GDP formaat. Dat is zo gebleven tot de laatste GDP2 versie.

Nu is er GensDataPro versie 3, zie https://www.gdp3.nl/ . Die heeft een flink aantal vernieuwingen, waaronder Gedcom 5.5.1 ipv 5.5. Daardoor is er geen apart formaat voor upload naar GO meer nodig en is de GenealogieOnline knop weer verdwenen. In de gedcom staat nu weer gewoon:

1 SOUR GensDataPro.

Verder heeft GDP 3 naast ANSI en het stokoude IBMPC (Dos) nu ook een UTF-8 formaat voor de Gedcom.

Dit item was in eerste instantie informatief bedoeld, maar bij nader inzien zou ik het eerlijker vinden als alle GensDataPro* gebruikers samengevoegd zouden worden tot één GensDataPro categorie.

Nu wordt GensDataPro ten onrechte gemarginaliseerd.

Zo te zien aan het rechter lijstje op Gebruikte stamboomprogramma's speelt dit voor geen enkel ander genealogie programma.

De nieuwste versie van GensDataPro 3 met gratis demo staat hier: https://www.gdp3.nl/ .

Mvg, Gerrit Scholl.

Gerrit Scholl - 9 feb 2022 - 22:02 (laatst bijgewerkt 13 feb 2022 — 15:26 door auteur)

Voor de duidelijkheid heb ik de tekst van dit 2e bericht verwerkt in mijn eerste bijdrage.

Het was mijn bedoeling dit 2e bericht daarna te verwijderen, maar hoe ?

Wie weet raad.

Gerrit Scholl - 11 feb 2022 - 17:29 (laatst bijgewerkt 13 feb 2022 — 15:27 door auteur)


Hallo Gerrit, berichten kun je volgens mij niet verwijderen, wel (bijna) leeg maken, 'n koppelteken volstaat:-)

Pauline Berens EBBI - 25 feb 2022 - 14:16







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu