stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » PDF importeren in genealogieonline.nl geeft melding unspecified gedcom bestand op importeren pdf opgelostProfiel afbeelding

Beste allemaal,

Ik probeer een PDF te importeren in genealogieonline.nl. Ik krijg hierop de melding dat mijn pdf niet als multimedia geimporteerd mag worden. 

*** Line 3279:    Invalid content for FORM tag: 'pdf' is not a valid

Als ik de specs lees (GEDCOM 5.5.1), mag het ook niet. Maar mijn export programma laat dit wel toe en de pdf is wel zichtbaar op de site.

Is er een "schone" manier om pdf's toe te voegen bv als bron ipv multimedia en hoe ziet dat er dan in het gedcom bestand uit?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Alvast bedankt,

John

John Sijm - 18 mei 2022 - 10:48 (laatst bijgewerkt 18 mei 2022 — 10:51 door auteur)

Dag Johan, heb je een link voor ons naar een persoonspagina in  je publicatie waar die PDF te zien is?

Pauline Berens EBBI - 20 mei 2022 - 12:10


Beste Pauline,

Bedankt voor het reageren.

Ik heb de pdf al weer verwijderd omdat ik zag dat PDF pas vanaf GEDCOM versie 5.5.5 als multimedia gebruikt mag worden. Hoe het toch ondanks de melding geplaatst werd, is een raadsel. De versie van gedcom die ik gebruik is 5.5.1 deze wordt ondersteund door de java code die ik gebruik voor het genereren, gedcom4j.

Ik heb nu mijn pdf opgeknipt in een foto en tekst. En de tekst als opmerking bij de foto geplaatst. Dit is ook niet ideaal want nu staat de tekst over de  foto. Eigenlijk is de tekst de bron van de foto en moet ik het mischien gaan behandelen als SOURCE.

Ik heb een eigen applicatie in java geschreven voor het invoeren, beheren en exporteren van data om de gegevens die wij in de loop van de tijd verzameld hebben bij elkaar te voegen. Ik ben dus ook flexibel in hoe ik foto's, bronnen, links, etc kan wegschrijjven.

Later kwam het het idee om het op gineagieonline.nl te plaatsen en ben ik op zoek gegaan voor specificaties en/of er reeds java programma's waren die een gedcom bestand kunnen aanmaken en valideren en dat was gedcom4j. Alleen ondersteunt deze versie 5.5.1 en niet recenter bv 7.0.

Ik laat het hier bij zitten en sluit deze vraag af.

Nogmaals bedankt voor je reactie.

John

John Sijm - 22 mei 2022 - 02:27De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu