stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Familie gegevens van Johan George Eckhard(t) voor 1750 (Duitsland)


Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar familie gegevens van JohanGeorge Eckhard(t) geboren in 1750 te Duitsland
omstreeks 1760 is later verhuisd naar Loosduinen (Den Haag) en aldaar in 1781 getrouwd. Zijn geboorte plaats in Duitsland is Westerburg (Keur Paltz) .Het hier dus om de gegevens van zijn ouders, die stonden niet op zijn trouwakte. Dus gegevens voor  1750.

Wie kan mij hier aan helpen ,

eckhardt

Hallo eckardt,

versuch es doch einmal im Stadtarchiv von Westerburg:

 

Stadtarchiv Westerburg in Westerburg, Rheinland-Pfalz

Name: Stadtarchiv Westerburg
Straße: Neustr. 40
Post-Adresse: 56457 Westerburg
Telefonnummer: 02663 9680407

Viele Grüße von

Gerty

Gerty

Geachte Mijnheer,

Mijnheer. Eckhardt.

Ik vroeg mij af of u inmiddels al wat verder bent gekomen met de achtergronden en stamboom van JohanGeorge Eckhard(t), heeft u bijvoorbeeld inmiddels al zijn ouders en de ouders van zijn vrouw al gevonden? Alvast bij voorbaat dank, uw antwoord tegemoet ziende verblijf ik.

Hoogachtend,

Jermaine, Van der Meer

Jermaine van der Meer

 

Dag Eckhardt, op welke bron baseer je Westerburg als geboorteplaats, naar mijn inziens is Johannes george Eckahrdt namelijk vanuit Leinfelden naar Middelburg gereisd en vaniot daar moet hij door zijn gereisd naar den Haag

 

volgens mijn gegevens duikt hij namelijk op (de site Genver) te Middelburg want tot mijn verbazing zag ik bij lidmaten 1742-1810 (zie ook de link: https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-L9QJ-T93M-4?i=1600&cc=2036997) in het jaar 1775 (scan/image 1601 van 3079) dat er in dat jaar ene Johannes Georg Eckhard vanuit Leinfelden aankomt, hij moet dus 25 jaar oud geweest zijn toen hij vanuit Middelburg op weg was naar den Haag. Er werd eerder geschreven dat Johannes George uit Westerburg kwam en zodoende dacht ik dat men schreef dat hij uit Leiningen kwam?

 

Vroeger had men namelijk het graafschap Westerburg-Leiningen maar als je het goed bekijkt moet er denk ik toch echt Leinfelden staan en dat zou betekenen dat hij uit Leinfelden-Echterdingen kwam. Dus of je mij kan vertellen op welke bron je Westerburg als geboorteplaats hebt dit heeft gebaseerd?

Jermaine van der Meer

Hebben zij knderen gekregen zo ja wat zijn de namen?  i.v.m.vernoemingen,  zoeken vd ouders.

Heeft u mogelijk een geboorte datum van hem dag en maand

Mvg

Elisabeth

dit zijn de namen van het hele gezin: Johan George Eckhard(t) geboren in Duitsland in 1750 ,dag en maand is niet bekend en hij is getrouwd met pieternella de Graaff geb.14-1-1752 te Den Haag en ze zijn getrouwd op 22-4-1781 te Loosduinen. 

Hun kinderen zijn Johanna Catharina geb.4-4-1776 (overleden op 19 sept. 1842)

                             Johannes George  geb. 18 nov. 1781 overl.onbekend.

                               Anna Elisabeth    geb. 5jan.1783  overl.onbelkend

                                Johannes George  geb. 1 aug. 1784  overl. 18 dec. 1826

                                Johannes  Frederik  geb. 24 dec. 1786  overl.onbekend

                               Johannes Coenraad geb. 11 april 1790 overl. 12 april 1790

                                Willem Jacob  geb, 25 feb 1791  overl. 3 nov. 1862

                                Wilhelmina Christina geb. 15 nov. 1792  overl onbekend

                                Geertruy     geb. 10 mei 1795  overl.27 sept. 1797

                                  Philip Jacob    geb. 4 nov, 1796  overl. 26 april 1797

                                   Johannes Philip  geb. 4 nov. 1796  overl. 26 april 1797

Johan George is geboren waarschijnlijk in Westerburg .te Duitsland (de archieven in westerburg hebben geen gegevens gevonden ). en heeft gediend bij de Switserse Garde regiment in Den Haag

en hij is overleden op 9 nov. 1935 te Loosduinen. all deze gegevens zijn afkomstig van mijn familie en dus niet uit de archieven. 

eckhardt

Niet wat u vraagt,
hier het overlijden va Pieternella uit een ander topic. Misschien heeft u de akte nog niet.  zijn overlijden uit het vorige topic
Hij is dus niet in Loosduinen overleden maar in Den Haag

Hier het ander topic. Gaat meer over familie de Graaf. Het betreft wel het door u gevraagde echtpaar. Misschien heeft hier nog nog iets aan.
ook een uitsnede van het huwelijk staat er..Kan geen goede boeken vinden van loosduinen


[Afbeeldingsresultaat voor keurpalts]
Paltsgraafschap aan de Rijn
Het Paltsgraafschap aan de Rijn, de Keur-Palts of kortweg de Palts was een wereldlijk Rijksvorstendom in het Heilige Roomse Rijk. Het Paltsgraafschap ontstond in de hoge middeleeuwen en werd in 1803 opgedeeld. Wikipedia
Opgericht: 1085
 

Elisabeth

Johanna Catharina geb.4-4-1776 (overleden op 19 sept. 1842)       all deze gegevens zijn afkomstig van mijn familie en dus niet uit de archieven.

Allen te s Gravenhage

                             Johannes George  geb. 18 nov. 1781 overl.onbekend.

                               Anna Elisabeth    geb. 5jan.1783  overl.onbelkend                 haar doop   geen getuige

                                Johannes George  geb. 1 aug. 1784  overl. 18 dec. 1826      zijn doop    getuige Barren, Dina Bieber

                                Johannes  Frederik  geb. 24 dec. 1786  overl.onbekend        zijn doop    geen getuige
 

                               Johannes Coenraad geb. 11 april 1790 overl. 12 april 1790    zijn  doop  getuige Coenraad Grosinge en Catharina de Graaf, 

                                Willem Jacob  geb, 25 feb 1791  overl. 3 nov. 1862                zijn doop  geen getuige

                                Wilhelmina Christina geb. 15 nov. 1792  overl onbekend

                                Geertruy     geb. 10 mei 1795  overl.27 sept. 1797                haar doop  getuige Geertruij Quaadgras

                                  Philip Jacob    geb. 4 nov, 1796  overl. 26 april 1797          zijn doop    geen getuige

                                  

Elisabeth

Johanna Catharina geb.4-4-1776 (overleden op 19 sept. 1842)  

Het overlijden is niet juist  zie hier andere ouders  en was 6 maanden

Elisabeth

Zoals ik al eerder zei, dat de gegevens van het onderzoek allemaal van familie op familie zijn gegaan en dus allemaal korect zijn.

de originele oudste stukken die ik in mijn bezit heb dateren van 1781 t/m 1950 . deze stukken zijn nooit overgedragen aan archieven.

dat zijtakken van de fam, die ik niet heb andere data's op na houden daar is kan ik niets aan doen.

eckhardt

Dag. 

Zoals ik al eerder zei, dat de gegevens van het onderzoek allemaal van familie op familie zijn gegaan en dus allemaal korect zijn.

de originele oudste stukken die ik in mijn bezit heb dateren van 1781 t/m 1950 . deze stukken zijn nooit overgedragen aan archieven.

dat zijtakken van de fam, die ik niet heb andere data's op na houden daar is kan ik niets aan doen.  ?????????????

de originele oudste stukken die ik in mijn bezit heb dateren van 1781 t/m 1950 . deze stukken zijn nooit overgedragen aan archieven.
Hoe komt u dan aan deze datum   Johanna Catharina geb.4-4-1776 (overleden op 19 sept. 1842)

Ik heb de dopen opgezocht om de getuigen in beeld te krijgen, zo kan men misschien nog een connectie vinden van ouders, broers. of zussen
Dit zijn de doopboeken zoals men toen der tijd is ingeschreven soms met geboorte datum, meestal alleen doopdatum.
Toegev. Akten van geboorte en overlijden, worden niet door de familie overgedragen aan de archieven, Die hebben zij zelf.
via kerken of burgerlijke  stand.

Mvg

Elisabeth

Hey Elisabeth ik zie de doopgetuigen helaas niet, misschien is er wat mis gegaan? Okee ff het e.e.a. op een rijtje zetten. Het is dus een feit dat Johann George Eckhardt was geboren in het graafschap/streek van de keur-Palts (zie overlijdensuittreksel), dan komt gelijk weer mijn nieuwe vraag aan de hoofdauteur van dit artikel die ook Eckhardt heet.

 

Ge schrijft in de volgende link http://www.gahetna.nl/collectie/archief/ead/index/eadid/1.01.19/anchor/descgrp-context-bioghist namelijk het volgende: "Ik ben op zoek naar militaire gegevens over mijn voor vader Johan George Eckhardt
geboren 1750 te Westerburg Keur Paltz(Duitsland)",
Nu vraag ik me nog steeds af (want ik heb er nog steeds geen antwoord op gekregen van je) hoe je aan de plaats Westerburg komt?

 

Dus mijn vraag nogmaals op welke bronnen de plaats Westerburg als geboorteplaats van Johannes George Eckhardt aangemerkt kan worden, het is een feit als men bijvoorbeeld de link https://nl.wikipedia.org/wiki/Graafschap_Leiningen-Westerburg bekijkt dat het graafschap Leiningen-Westerburg nog het gedeelde graafschap Leiningen-Westerburg-Neuleiningen (residentie te Westerburg) ooit onderdeel is geweest van de Keur-Palts. Dit betekent dat als er al ooit een Johannes George in Westerburg is geboren dit nooit onze Johannes George kan zijn daar die van ons buiten het graafschap Leiningen-Westerburg-Neuleiningen is geboren in de keur-palts waarbij ik dus duidelijk wil maken dat dit 2 verschillende gebieden waren, en dat het graafschap Leiningen-Westerburg alleen Monsheim als leen van het Keurvorstendom Palts hield.

 

Ik had het zelf dus ook bij het verkeerde eind daar de Johannes George Eckhardt die ik in de Middelburgse lidmaatboeken in 1775 tegenkom uit Leinfelden-Echterdingen kwam en die plaats niet tot de Keur-Palts behoorde, zie citaat: Seit 1557 gehörten die Orte zu Württemberg (zie de link: https://de.wikipedia.org/wiki/Leinfelden-Echterdingen en dan kijken bij geschichte. Waardoor Johannes George het dus ook niet kan zijn daar hij uit het hertogdom Wurtemberg kwam en niet uit het keurvorstendom van de Keur-Palts

 

We weten nu dus dat hij uit het vorstendom van de Keur-Palts afkomstig was en dat hij dus exact in het jaar 1750 geboren moet zijn gezien zijn overlijdensakte

Jermaine van der Meer

Hey Elisabeth ik zie de doopgetuigen helaas niet, misschien is er wat mis gegaan? Okee ff het e.e.a. op een rijtje zetten. Het is dus een feit dat Johann George Eckhardt was geboren in het graafschap/streek van de keur-Palts (zie overlijdensuittreksel), dan komt gelijk weer mijn nieuwe vraag aan de hoofdauteur van dit artikel die ook Eckhardt heet.

Bij Anna Elisabeth geen doopgetuige

bij Johannes Barren Bieber    kind 6 van boven, dan boven de naam kind 7 Johannes staan 2 regels. De getuigen . Volgende zelf kijken, het staat erbij waar wel en geen getuigen zijn

Elisabeth

Er was in 1707 al een:                               Wellicht stam hij hier vanaf.

Johann Georg Eckhardt

Gebeurtenis

Registratie

Datum

1707

Gebeurtenisplaats

's-Gravenhage

Documenttype

Diverse Collecties

Erfgoedinstelling

Nationaal Archief

Plaats instelling

Den Haag

Collectiegebied

Zuid-Holland

Archief

NL-HaNA 1.01.20/1.01.19

Registratienummer

nt00366

Registratiedatum

1707

Akteplaats

's-Gravenhage

Collectie

Raad van State: Staatse Militairen 1707-1795

Opmerking

Document bevat meer informatie

 Bekijk link

 Afdrukken Bekijk afbeelding

Elisabeth


Hier een Anna Christina Eckhardt dochter van Johan George en Pieternella

Anna Christina Eckhart

Beroep

koloniste

Geboorteplaats

's Gravenhage

Geslacht

Vrouw

Leeftijd

69

Vader

Johan George Eckhart

Moeder

Petronella de Graaf

Gebeurtenis

Overlijden

Datum

25-02-1865

Gebeurtenisplaats

Ommerschans (Ommen, Stad)

 

Tafels overlijden   zie hier

ElisabethPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu