stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » van den Broeck uit het graafschap Mark in Duitsland

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Kan iemand mij op een goed spoor zetten voor het zoeken naar de achtergronden van Geraerdus Joannis Broeckman die trouwde op 22-02-1675 te Boekel met Gordefrida Lamberti. Bruidegom was afkomstig uit de regio Marck. Waarschijnlijk staat Marck voor het graafschap Mark. Godefrida werd begraven te Boekel op 11-12-1708. Tevens werd gemeld dat de bruidegom zich moest laten dopen van lutheraan naar katholiek. Broeckman wordt ook wel van den Broe(c)k of als Spaa(e)n genoemd. Volgens een bron zal die timmerman in het Staatse leger of bij het leger van de keurvorst van Brandenburg zijn geweest.

Mart van den Broek

Beste Mart,

zolang je niet de naam hebt van een stad of dorp

is dit naar mijn bescheiden mening onbegonnen werk.

Het graafschap Mark was groter dan de huidige provincie Utrecht.

groeten, Jan

Jan Clavaux

Hallo Mart,

genwiki sagt  dazu:

http://wiki-de.genealogy.net/Mark_Brandenburg

vielleicht solltest du im Landesarchiv nachfragen. Adresse steht unten.

Zu der Zeit war wohl  "Friedrich Wilhelm" der große Kurfürst. : http://de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Herrscher_von_Brandenburg

Gruß

Gerty

Gerty


Ten noord-oosten van de plaats Hattingen langs de Ruhr,  heb je een dorp liggen wat op de kaarten van voor 1645 Broeck heette,en vanaf 1681 Ander Beck en dan Brockhaus.noemde, nu is het een kanaal of het is het dorpje Stiepel.

Mart van den BroekPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!