stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Hoe te zoeken in Duitsland? Bestaat er ook een soort van WieWasWie of Openarchieven?



Profiel afbeelding

Ik heb diverse lijnen die naar Duitsland lopen. Waar moet ik beginnen met zoeken. Bestaat er ook een soort van WieWasWie of Openarchieven?

Ik heb GEDBAS gevonden, maar vraag me af hoe betrouwbaar deze is. Kan ik informatie hiervandaan 1 op 1 overnemen als goede bron?

Inge Nijp - 8 apr 2016 - 12:43

Kijk eens bij familysearch (mormonen). Er zijn per streek "lijsten", een forum waar de deelnemers elkaar helpen en adviezen geven. En er zijn sites waarvoor betaald moet worden zoals bijvoorbeeld ancestry.de en MyHeritage.

W.F.H. Naudin ten Cate - 18 apr 2016 - 17:29

Hallo mevrouw Nijp,

Zoals de heer Ten Cate aangeeft zijn er "Listen" in Duitsland, waar je terecht kunt met vragen. Deze "Listen" zijn verdeeld per regio. Als uw familie uit verschillende regio's komt, dan moet u zich per regio apart aanmelden. Alles kosteloos. Je moet allerdings niet teleurgesteld zijn, wanneer je geen antwoord krijgt. Dat betekent, dat de anderen die aangesloten zijn bij deze "Listen" ook geen antwoord weten. Het zijn allemaal mensen zoals u en ik, die genealogie als hobby hebben. Dus ook personen, die geen Engels en/of Nederlands kennen.

Ik zelf ben aangesloten bij de Heinsberg en Ruhr Liste. Veelal met verrassende resultaten, maar ook vaak genoeg niente nada.

Voor meer informatie kun je terecht op:

http://list.genealogy.net/mm/listinfo/

Veel succes en als ik kan helpen, verneem ik het wel.

Jrusjere oes Kirchroa,

Herman Deckers.

Uitgeschreven lid - 27 apr 2016 - 15:32

U kunt ook kijken op : http://gedbas.genealogy.net/

Uitgeschreven lid - 27 apr 2016 - 15:33


ik heb diverse links m.b.t. Duitsland verzameld op: www.symbaloo.com/home/mix/genealogie-3

de mail-lijsten in Duitsland werken over het algemeen vrij goed

grtn

Jan K. (genealinks.tk) - 27 apr 2016 - 17:22







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu