stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Duitsland » Theodorus Bernds/Barends/Berends * Keeken 1767, DLD, voorouders gezocht

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hallo lezer,

Wie wil mij helpen aktes of andere info van mijn voorvaders te vinden? Mijn directe voorvader (5e gen.) Theodorus is geboren in Keeken op 2 maart van het jaar 1767. Omtrent de achternaam bestaat veel onduidelijkheid, volgens de volkstelling te Bemmel van 1825 heette hij Barends. Ook zijn broer Gerrit heeft de nodige naamsveranderingen, Gehuwd als BERNDS, volgens volkstelling te Bemmel 1825 Barends, en overleden als Berends. Maar ook hij is geboren in Keeken, op 11 maart 1770. 

De vader van deze broers, zou Jan BERNDS/Barends/Barends moeten zijn, ( mijn directe voorvader 6e gen.) gehuwd met Johanna Maria Neijenhuize, geboren op 27 April 1747.

Wie oh wie kan mij helpen?

Anita

Anita Vink-Berends

Misschien kom je verder met de Kirchenbücher im Bistumsarchiv

Frank Fransz

Freddy

Hallo Freddy

Ik was blij met je tip, maar helaas: het boek Keeken gaat maar tot 1761, en de gegevens die ik zoek moeten in 1767 plaatsgevonden hebben. Ik sta open voor meer tips, toch hartstikke bedankt!Juichend

Anita Vink-Berends

Hallo Frank

Ik heb gekeken, maar snap er weinig van. Het Kerkboek Keeken staat er wel bij, maar hoe ik daar moet komen en hoe ik de gezochte informatie kan verkrijgen is mij een raadsel. Mijn Duits is ook niet geweldig moet ik zeggen, maar als ik de zoektermen invul, krijg ik iedere keer nul resultaat.

Toch bedankt voor je inzet.Help mij!

Anita

Anita Vink-Berends

Dan heb ik nog MOSAIK. Je zult toch voor het antwoord naar Duitsland moeten.

Frank Fransz

Je kun ze ook nog zoeken via de Mormonen, je moet dan wel onder Bislich zoeken de Mormonen hebben namelijk de latere dopelingen van Keeken na 1760 ingevoerd onder Bislich batch nr. C982213.

Of dit een fout is weet ik niet maar ze zijn daar wel te vinden.

https://familysearch.org/search/record/results?count=20&query=%2Bgivenname%3Ajoa*~%20%2Bsurname%3Aber*~%20%2Bbatch_number%3AC982213

Gr. Harry

Harry Peters

Hallo Harry,

Je bent helemaal geweldig, het lijkt erop dat ik inderdaad iets gevonden heb dankzij jouw tip.JuichendJuichend De achternaam van de moeder lijkt op diverse manieren gespeld, ik moet alleen nog uitvogelen of het hier om dezelfde persoon gaat. Hartstikke bedankt, ik kan nu even verder puzzelen!

Met lieve groet,

AnitaDoei!

Anita Vink-Berends


Hoi Anita.

Kom ik op het zelfde uit als jij, je had niet verteld dat je ook lid was van het forum!

Pieter.

Pieter van de Ruit.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!