stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Onderzoek in Muenster opgelost



Profiel afbeelding

Ik ben van plan in september naar Muenster te gaan om onderzoek in het Bisschoppelijk en het Staatsarchief te doen naar mijn voorouders uit Neuenkirchen, Kreis Steinfurt NRW. Is er iemand geïnteresseerd om in dezelfde periode ook naar Muenster te gaan? Voor mij wordt het de eerste keer dat ik een Duits archief ga bezoeken. Ik zou het graag horen als iemand geinteresseerd is om samen (gelijktijdig) onderzoek te doen. Ik ben dus niet op zoek naar iemand die het onderzoek voor mij gaat doen, of vice versa. Maar meer om wederzijds morele ondersteuning te kunnen geven.

Michael Boers

Boers 2 - 3 jul 2016 - 22:18

Michael, wel je id of paspoort meenemen voor het archief. Dat is daar verplicht.

Je kunt daar een kaart kopen voor een dagdeel of hele dag.

Ook een potlood meenemen.

Zelf copietjes maken is uit den boze.

Als je er wil hebben doen ze dat voor je en krijg je deze thuis toe gestuurd; tegen betaling.

Arie den Breejen - 4 jul 2016 - 08:34

Dag Arie,

 

Nuttige tips. Ik heb van het archief begrepen dat ze de DTB van Neuenkirchen inmiddels digitaal beschikbaar hebben. Mogelijk dat ze daar dan makkelijker kopieen van kunnen maken. Heeft iemand daar ervaring mee?

 

Michael Boers

Boers 2 - 4 jul 2016 - 20:34


Wellicht is voor u ook interessant om het notarieel archief en eventueel belastinggegevens (Schatzung, Willkommsschatzung) te raadplegen.

Leo Juffermans

Leo Juffermans - 1 sep 2016 - 22:11







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu