stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Zoek overlijden Helena Bosscher/Busscher/Buscher in de buurt van Schuttrop/Sch?ttorf bij Bentheim



Profiel afbeelding

In 1831 woont Helena Bosscher (zo staat ze genoteerd in Amsterdam) bij haar familie in Schüttorf. Haar oudste zoon Wijnand Jan (Weinandus Jan) is daar in 1828 overleden. Haar vader Jan Ede Bosscher is er geboren. Hij trouwt in Amsterdam met Hendrika ten Harmsen en na haar overlijden in 1800 met Wijnanda Peerekamp.

In Nederland is het overlijden van Helena Bosscher niet bekend via bv WieWasWie. Alles al geprobeerd, maar ze is niet te vinden.

In 1831 krijgt ze uit de erfenis van haar zoon Egbert een pand in Almelo, omdat hij zelf in Suriname woont. Dat is het enige bewijs dat ze toen in Schüttorf was. Ze werd in Amsterdam geboren in 1783 en trouwde in 1803 met Pieter Willem Bartelink. In 1811 ging de Victualiënhandel van het echtpaar failliet en vertrok Pieter Willem naar Suriname. Helena bleef toen waarschijnlijk achter in Amsterdam, maar misschien ook ging ze met haar 4 nog in leven zijnde kinderen naar Schüttorf. Na 1811 is ze niet meer te vinden in Amsterdam. Twee van haar zoons, nl. Egbert *1806 en Frederik *1811 gaan op een onbekend moment naar Suriname waar hun vader direkteur is op een Plantage. Egbert vinden we later terug in Paramaribo als slagter. Frederik is dan directeur op Plantage La Jalousie. Beide broers overlijden er in 1838, 3 maanden na elkaar. Zoon Jan Ede Bartelink *1809 gaat na een opleiding tot onderwijzer in Amsterdam naar Sint Petersburg en trouwt daar met een Amsterdamse. Hij overlijdt in Sint Petersburg.

Dit is in het kort de geschiedenis. Maar het overlijden van mijn regelrechte voormoeder Helena Bosscher is nog steeds onbekend.

Wie kan helpen?

RobertMary - 2 dec 2016 - 12:03

Om onnodig zoekwerk te voorkomen: deze vraag is in 2015 ook al gesteld. Zie hier

Johanna C. - 2 dec 2016 - 13:01


Inmiddels staat er toch nieuwe informatie bij?

De vraag gaat nu over haar eventuele overlijden misschien in de buurt van Schüttorf. Een vraag voor Duitsland dus...

Daar wordt ze in het document van haar zoon Egbert (die in Suriname verblijft) genoemd als verblijvende in Schüttorf!

De extra info heb ik er expres bijgedaan zodat daar geen nieuwe reacties op hoeven te volgen.

RobertMary - 2 dec 2016 - 13:49







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu