stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » voorouders van Johann Gottlob Heinike (geb. ~1800 te Pouch, Pruissen) ?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hi,

ik ben op zoek naar de voorouders van Johann Gottlob Heinike die met Margaretha Magdalena (geboren Ohl), getrouwd was in Hamburg op 19 Mei, 1834 in de St. Jacob's kerk in Hamburg.

Johann Gottlob Heinike was 'Schneidermeister' op de Niedernstraße no. 41 (Hamburg) en geboren te Pouch (Pruissen, district Merseburg) rond 1800. Zijn ouders waren Johann Gottlob Heinike (ja zelfde naam?) en Johanne Christiane Heinike.

Ik heb ook andere voorouders in Duitsland maar Duitse versies van bvb allegroningers, geneaknowhow.net of waterlandsarchief om maar een paar te noemen heb ik niet kunnen vinden... Wie heeft een tip of kan me verder helpen met het vinden van Johann Gottlob Heinike z'n voorouders?

met genealogische groet!
Steve

Steven

Hallo Steve, dit gevonden op de site: genealogienetz.de

Johann Gottlob (JR.) Heinicke, geb. te Pouch bei Merseburg, inderdaad getr. op 19-05-1834 te Hamburg   (Wohnsitz 19-05-1834 in Moorfleth)

met Margaretha Magdalena Jungfer,  geb. te Ohl, ged. in Moorfleth.

 

Zijn ouders waren: Johann Gottlob (SEN.) Heinicke, ged. um. 1770 in Pouch, overl. voor 19-05-1834, met Johanne Christiane  NN  

Heinicke  J.G.  (SEN) ged. um. 1780 in Pounch en overl. voor 19-05-1834.

 

Het gezin Johann Gottlob Heincke en Margaretha Magdalena hadden in iedergeval één kind, en wel:

Johann Julius Hermann Heinicke, geb. 10-03-1839 te Moorfleth en ged.  op 01-08-1839 te Hamburg, St. Nicolai  (Ev. Luth.)

Info afk. van de Duitse site:  genealogienetz.de

JR is denkelijk Junior en SEN is denkelijk Senior.

De informatie is deels gelijk met dat van jou, alleen hier en daar iets meer gegevens.

Succes verder.

DHv. E.


Beste DHv.E,

dank voor de moeite, al is het weinig nieuws. Duitse voorouders natrekken blijft erg lastig en ik begrijp niet waar het hem precies in zit. Ik  blijf hopen dat iemand een goede tip of suggestie heeft om dit te doorbreken. In ieder geval nog eens dank,

 

mvg,

Steve

StevenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!