stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Duitsland » Hendrik van Zuijlen, Wesel ca. 1700 en Aletta van Buuren, kinderen vanaf 1727 in Rotterdam

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Van Hendrik van Zuijlen/Seule/Soelen etc. is eigenlijk alleen bekend dat hij in Wesel geboren zou zijn. Hij kreeg vanaf 1727 in Rotterdam met Aletta van Buuren een aantal kinderen.

Hendrik overleed 21-7-1752 in Rotterdam. Van zijn echtgenote Aletta heb ik helemaal geen gegevens. .

Ik zoek de doop en ouders van Hendrik sr., zijn huwelijk met Aletta, alle gegevens van Aletta. Aleta had mogelijk een broer Gerrit en een zus Sara Geertruij (doopgetuigen bij kinderen) en zou volgens mijn aantekeningen afkomstig zijn uit Tiel of Buuren.

Mogelijk heb ik een verwante vraag al eens een aantal jaren geleden gesteld, maar zonder resultaat.

niepoort

Dit is wat er bekend is  zie hier

Elisabeth

Wie is die Catarijna?

Jan Clavaux

Geen flauw idee. Ik snap die dubbele achternaam ook niet.

niepoort

Laat maar.
Ik zie nu pas, dat ze al vaker langs gekomen is

Jan Clavaux

Van Hendrik van Zuijlen/Seule/Soelen etc. is eigenlijk alleen bekend dat hij in Wesel geboren zou zijn.

Legt s.v.p. nog eens uit, waarom hij uit Wesel kwam?
Ik kan het in de vorige drie vragen niet vinden.

Jan Clavaux

Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee meer hoe ik ooit (waarschijnlijk al wel 10 jaar geleden of zo) op Wesel ben gekomen als geboorteplaats van Hendrik.

niepoort

Bron gevonden. Had ik zelf in of voor 2009 (zie een vraag van mij op stamboomforum) op internet gevonden. Zonder enige vorm van bewijs natuurlijk. Ik schreef toen o.a. het volgende:

Volgens de kwartierstaat van Hillegonda Johanna vd Wal op internet zou Hendrik overigens geboortig zijn van Wesel (D). Waar zij die informatie vandaan heeft weet ik niet

niepoort

Jan Clavaux


Dank je Jan. Dus Wesel klopt wel. Blijft de vraag waar ze dan getrouwd zijn, want in R'dam niet te vinden. En hoe en waar zijn doopboeken van Wesel te raadplegen? Daar moet ik ook nog op zoek naar Rutgert Lamberts/Laamers en Ger(h)arda Janse van Beuren. Het zou met niet verbazen als dat een zus van Aletta zou zijn.

niepoort
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!