stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Huwelijk Jacobus Beers en Helena Weber

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Beste lezers,

Ik zit vast met het zoeken met een voorvader van mijn vrouw.

Het gaat om Jacobus Beers; geboren rond 1809 in Groesbeek, overleden; 10-06-1868 te Groesbeek Hij huwde Helena Weber, geboren rond 1830 te Sterckade (Duitsland) en overleed; 10-04-1872 te Groesbeek.                                                                                                                                                        Ze zouden rond 1851 getrouwd moeten zijn wat en jaar later werd hun eerste zoon, Wijnand, geboren.

In de archieven is het huwelijk van hen niet terug te vinden.

Nu bestaat bij mij het vermoeden dat Jacob Beers misschien in de stad van zijn vrouw getrouwd zou kunnen zijn en dat ze daarna terug naar Nederland zijn gegaan.

Kan iemand mij verder op weg helpen en weet waar ze getrouwd zijn of waar ik dat zou kunnen opzoeken in Duitsland.                                                             In Nederland heb ik naar mijn gevoel alle sites bekeken, maar nazoeken mag altijd.

Ik hoop dat 1 van jullie meer te weten komt.

Met een vriendelijk groet van

Jon Top

J.J.Top

Volgens haar overlijdensakte is zij geboren in Sterkrade.
Dat zoekt wat makkelijker. minder moeilijk.

Overigens was ze toen weduwe van Jacobus Beers en echtgenote van Jan Beers.
Het huwelijk met Jan Beers was te Groesbeek op 7-12-1871

Jan Clavaux

Even snel googlen leverde een tweede huwelijk van Helena op met een broer (edit ????)  van Jacobus.

Zie voor het tweede huwelijk: 

https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:S3HY-6SG9-Y53?cc=1949343

Bij de hb zit de geboorte aangifte van Helena.

Zie: https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:939V-SLS5-VW?i=2246&cc=1949343

Bedet

Zijn doop????

11-12-1808, zoon van Wijnandus Tijssen en Margarita Celissen. Image 348 FS

 

Is Jan Beers wel een broer van Jacobus?

niepoort

Ene Wijnandus Janssen laat - samen met zijn vrouw Margarita Celissen - in Groesbeek ook twee kinderen dopen:
​Joanna op 18.6.1798 en Joannes op 0.12.1801.

G.Karssenberg

Jan Beers, de echtgenoot uit het tweede huwelijk van Helena is zoon van Stinus Beers en Willemina Klaassen, geboren op 5 augustus 1824.

Bij de hb van dit tweede huwelijk zit een uittreksel van het overlijden van Jacobus, maar daar staat helaas alleen op dat hij overleden is en echtgenoot was van Helena Weber. Geen vermelding van ouders of geboorteplaats.

Bedet

Er wordt op 25 mei 1829 geboren een zoon Jacobus, vader Stinus Beers, moeder Willemina Klaassen.

Echter deze Jacobus huwt in september 1854 met Johanna Weijers.

 

De eerste echtgenoot van Helena,  Jacobus Beers, overlijdt in 1868 op 59 jarige leeftijd. Geen ouders vermeld in de officiële overlijdensakte. Hij zou dan rond 1809 geboren moeten zijn. De Jacobus van Niepoort, bericht om 11.54 uur, zou inderdaad de juiste Jacobus kunnen zijn.

Jan Beers en Jacobus Beers waren dus geen broers.

Bedet

Misschien geeft het iets meer zekerheid omtrent de ouders van Jacobus als we de namen van al zijn kinderen hebben. Een Wijnand past uiteraard precies in het plaatje, maar een Margarita zou het plaatje compleet maken. Was Jacobus trouwens niet al eerder getrouwd? Toen hij met Helena trouwde was hij al aardig op leeftijd. In het algemeen trouwden mannen vroeger voor het eerst rond hun 26ste.

niepoort

Iedereen bedankt voor de zoektocht. 

Dat Helena Weber haar 2de huwelijk met Jan Beers en dat het geen broers waren was mij bekent. Haar geboortedatum die ik van Bedet kreeg kon ik niet opmaken wat nu de geboortedatum is want Frans is zeer slecht. Kan u het ontcijferen?

Waar kan ik terug vinden dat Jacobus Beers zijn doop 11-12-1808 was en zijn ouders Wijnandus Tijssen en Margarita zijn? Jacob Beers en Helena Weber hadden samen 9 kinderen maar daar zit helaas geen Margarita bij.

Blij ben ik ook met een broer en en zus van Jacobus Beers en zal daar nog mee door gaan.

Er zit inderdaad wat leeftijdsverschil tussen Jacobus Beers  en Helena Weber, 22 jaar. Misschien was hij eerder getrouwd maar dat zou dus terug te vinden moeten zijn in de trouwakte van Jacobus Beers en Helena Weber en dat was een vraag die ik in mijn eerste vraag stelde, "Als zei in Duitsland getrouwd zijn, waar zou ik dat kunnen opzoeken".

Graag hoor ik van jullie als jullie nog wast ontdekken of aanraden waar te zoeken.

Heerlijk om te merken dat zoekvragen zo goed werken.

M.v.g. Jon Top

J.J.Top

Helena Weber is op 2.1.1830 in Sterkrade geboren als dochter van Heinrich Weber en Wilhelmine Lehmberg - de getuigen zijn: Hermann Lehmberg en Helena Weber.

G.Karssenberg

Mogelijke doop van Jacobus zie zoekakten groesbeek image 348

niepoort

Bedankt voor de gegevens.

Zelf zit ik ook met de doop van Jacobus Beers, nog geen zekerheid en of zijn ouders kloppen ook al omdat Margarita, de naam van de mogelijke moeder van Jacobus, niet meer voorkomt bij kinderen van Jacobus Beers.

Ik ben aan het zoeken in Duitsland naar een mogelijk huwelijk daar tussen Jacobus Beers en Helena Weber maar nog geen site kunnen vinden. In Nederland is geen trouwakte van hen terug te vinden.

J.J.Top

En waar vond je de geboorte van Wijnand?

Op 17-07-1835 trouwt ook een Jacobus Beers in Groesbeek.

Zou dat een eerder huwelijk zijn?

Dan is hij op 08-10-1808 in Groesbeek gedoopt.( RK)

Moeder Joanna Fleuren en vader Petrus. Achternaam staat als Pers en Peers, maar later Beers

joke andriessen

Je hebt wat recht gezet. Wijnand Beers is niet een zoon van Jacob Beers en Helena Weber maar van een Jacobus Beers en Johanna Wijers.

Dat hij, Jacobus Beers een eerder huwelijk gehad zou hebben klink aannemelijk en dan zou Elisabeth Wijers in aanmerking komen omdat zei leeftijd veel dichter bij elkaar zitten. Elisabeth Weijers komt na 2 jaar huwelijk te overlijden in 1838 met Jacobus Beer achterlatend met 2 kinderen; Jan Beers (1836) en Wilhelmina Beers (1837)

Maar in vóór 1853 trouwt Jacobus Beers met Helena Weber en krijgen vanaf 1853 tot en met 1867 8 kinderen en in 1868 overlijd Jacobus Beers.                     Nu hebben zowel 1)Jacobus Beers en Elisabeth Wijers en 2)Jacobus Beers en Helena Weber een dochter, Wilhelmina geboren in 1) 1837 en 2) 1853.

Beide Wilhelmina's Beers zijn getrouwd en één naam komt niet in beide huwelijken voor als ze allebei nog in leven waren bij de geboortes. Klinkt ingewikkeld maar lijkt te kloppen.

Dus zal de Jacobus Beers die ik volg niet de Jacobus Beer zijn die met Elisabeth Wijers trouwde zijn. Hoe aannemelijk het ook klinkt maar we struikelen over de 2 x Wilhelmina Beers.

J.J.Top


Maar voor je nu van alles door elkaar gaat halen is het belangrijk je vraag helder te krijgen.

Ik neem aan dat je vanaf het heden teruggaat in de tijd.

Van wie zoek je de voorouders en wat weet je zeker van die persoon?

joke andriessenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!