stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Duitsland » Henricus Sturre overleden Ahlen Steinbild 1664, geboren Duthe Duitsland

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hallo, Ik zoek informatie over Henricus Sturre overleden Ahlen Steinbild 1664, geboren Duthe Duitsland, getrouwd met Engelina (informatie over Engelina is ook welkom) voor 1636. Uit dit huwelijk 1 zoon gevonden: Joannes Sturre geboren voor 1636 in Ahlen, Steinbild, Duitsland en getrouwd met Gertrudis Lueckens 6 jan 1656. Ik kom er niet verder mee dus alle informatie is welkom!

Groetjes Denise

Denise Grimmelius-Storre

Beste mevrouw Denise,

Is dit echt een nieuwe vraag, of is dit feitelijk hetzelfde onderwerp als bij uw eerdere vraag (Storre / Sturre) uit 2008? Zo ja, dan zou u beter bij die vraag verder kunnen gaan, door daarin zelf te reageren; en gewoon het opschrift van uw vraag (thema) een beetje actueler te maken. En had u deze ook al gezien?

Algemene opmerking: in Duitsland gebeurt het maar héél zelden, dat u met uw onderzoek tot ver vóór ca. 1650 kunt teruggaan. Probeer het natuurlijk gerust, maar verwacht er niet teveel van: het houdt een keer op. Tip van de sluier: de naam komt vrij veel voor rond Ahlen - Kluse - Beckhusen.

Het is dus een goed idee om even via uw eigen bibliotheek (zoek-een-boek-service / interbibliothecair leenverkeer) dit boekje te leen aan te vragen: een lijst van huizen en boerderijen rond Lathen, Steinbild en Düthe, 1618-1648. Toch een mooie kans dat u de gezochte familie daarin terugvindt.

Vriendelijk bedoelde tip: als u nog vrij onwennig bent met Duits onderzoek, kunt u beter niet zomaar "uit het niets" erin duiken, maar het beste allereerst, vóórdat u iets anders doet, een hoeveelheid vragen van àndere stamboom-onderzoekers in de rubriek Onderzoek in Duitsland, en de reacties daarop, grondig doornemen; laten we zeggen: 5 - 10 ervan. Dan krijgt u een redelijke indruk van hoe je dat eigenlijk áánpakt, dat onderzoek in Duitsland; hoe méér u leest van ''lotgenoten'' en reacties, hoe eerder u het "in de vingers krijgt".

Met vriendelijke groet, Dimitri Vlas

Dimitri Vlas


Beste Dimitri,

Bedankt voor je tips. Ik ben inderdaad nog heel onwennig met onderzoek in Duitsland... De post van mevr van Herpen-Storre was ik ook tegengekomen. Ze onderzoekt dezelfde stamboom en is verre familie van mij. Ik heb in 2008 weleens contact met haar gehad. Ze is toen naar Duitsland gewest om daar in archief te kijken. Zij zit geloof ik ook vast toen. Verder wist ik niet dat het nut had om bij zo’n oud bericht van mezelf aanvullingen te plaatsen. Is het dan niet zo dat door de datum van 2008 en niemand meer naar kijkt?

Groetjes Denise

Denise Grimmelius-Storre
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!