stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Norda, Conneman en Kuilman


Profiel afbeelding

                    Beste "lotgenoten",

Mede dankzij de tips die ik van enkelen van jullie mocht ontvangen, heb ik inmiddels contact met iemand uit Heede die mij probeert te voorzien van nadere info over de familie Connemann.Verder verkeer ik in onzekerheid over een van mijn vroegere familieleden. Misschien dat (een van) jullie de gewenste duidelijkheid kan/kunnen verschaffen.Het gaat om Reinder Kuilman (Reinert Kuhlmann/Koelman,  geboren in 1746 in Lathen. Reinder trouwde op 12 januari 1777 in de RK-kerk van Uithuizen met Dijna Miedendijk. Zij kregen samen geen kinderen. Zijn vader was Amandus Konnemann/Connemann (Leo Kuhlmann), (Germ(aiaire) Leefken, ook Leo Lefke genoemd, en zijn moeder Gebina Abeln. 

Nu ben ik genoemde Reinder ook tegengekomen als Jan Leeuwkes "Reinder"' Koelman en als Jan Jansen Kuilman, die in 1770 is getrouwd met ene Geesje Derks in Dalen. Geesje zou op 16 april 1737 in Westerbork geboren zijn.Uit dit huwelijk is op 3 juni 1773 Albert Kuilman geboren.

Het lijkt er dus heel sterk op dat het om een en dezelfde persoon gaat, die kennelijk, voordat hij huwde met voornoemde Dijna Miedendijk, al getrouwd is geweest met Geesje Derks. Het definitieve bewijs daarvoor heb ik nog niet kunnen vinden. Mocht het kloppen dan zou ik een uitgebreide Drentse tak van de familie hebben opgespoord. Graag jullie hulp.

 

m.vr. gr. Gerard Kuilman

gerard kuilman


De plaatsing van uw vragen over connemann en kuilman is al even geleden. Ik kom deze discussie toevallig tegen. Ik doe onderzoek naar de familie Konneman/Connemann, oorspronkelijk afkomstig uit Heede. Daarbij ben ik ook op de familienaam Kuilman tegengekomen. Wellicht is het voor ons beiden zinvol om eens onze gegevens naast elkaar te leggen. Als u dat ook zo vindt dan kunnen we eens afspreken. Ik woon in Groningen.

Met vriendelijke groet,

Otto Konneman

o.konneman@home.nl

O. KonnemanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu