stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Voorouders Johan Georg Meisner uit deelstaat Hessen, Duitsland



Profiel afbeelding

Lieve mensen,

mijn oudtante is in de jaren '80 van de vorige eeuw begonnen met een genealogie onderzoek naar de familie van haar vader. Toen mijn oudtante kwam te overlijden, is het hele onderzoek naar mijn nichtje gegaan. Zij beleeft er echter geen plezier aan, dus heb ik bedacht dat ik het overneem. 

Mijn oudtante had (voordat er internet was) al een gedegen onderzoek uitgevoerd. Ze is verschillende gemeentehuizen, kerken en rusthuizen bij langs geweest. Iedereen loopt echter vast bij de ouders van Johan Georg Meisner. 

Johan Georg Meisner leeft van 23 oktober 1774 tot 30 december 1826. Hij wordt geboren in Waldeck, deelstaat Hessen. Hij trouwt met Lammigje Arends Medendorp. Zij leeft van 29 juni 1783 tot 28 mei 1857 en zij wordt geboren in Groningen. Johan Georg zit in het leger, wordt in Nederland geplaatst en leert daar zijn Lammigjen kennen. 

De ouders van Johan Georg zijn Johan Meisner (zal geboren zijn rond 1755) en Johanna Maria Meisner (geboren Schmidt). Zij zal zijn geboren omstreeks 1760. Een exacte trouwdatum heb ik: 17 mei 1781.

Heel graag zou ik het onderzoek van mijn oudtante voortzetten, maar ik weet niet hoe. Hebben jullie wellicht tips voor mij? Mijn Duits is, ondanks Duitse voorouders, erg slecht.. Dus naar Duitsland reizen is een optie, want met handen en voeten red ik me wel, maar schrijven en (oud) Duits lezen wordt 'm waarschijnlijk niet.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Grietje Meisner

Grietje Meisner - 12 feb 2019 - 19:44

Ik zou beginnen bij https://www.familysearch.org/search

(search records).

richard ambagtsheer - 12 feb 2019 - 22:31 (laatst bijgewerkt 12 feb 2019 — 22:33 door auteur)


Hoi Richard,

Op familysearch vind ik het huwelijk tussen Johann Georg Meisner met Johanna Maria Schmidt wel, en ook de vader, Johannes Meissner (vanaf hier blijkbaar met dubbel s) staat wel vermeld. Maar van paps kan ik verder dus niks vinden. Niet waar en wanneer hij geboren is en met wie hij getrouwd was. Er waren ook blijkbaar erg veel mannen met de naam Johannes Meissner, zelfs in de deelstaat Hessen-Nassau.

Dus; iemand nog meer tips hoe ik verder kan zoeken?

Grietje Meisner - 13 feb 2019 - 09:35







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu