stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Ouders van Hendrik Golhof geboren in 1769 Bergholz, Landkreis Vorpommern-Greifswald, Mecklenburg -V.



Profiel afbeelding

Wie kent de namen van de ouders van Hendrik Golhof(f) geboren in 1769 in Bergholz, Landkreis Vorpommern-Greifswald, deelstaat Mecklenburg-Vorpommern (Pruissen) (D) en overleden in 17/02/1822 Schiedam.

Hij was getrouwd (1804) met Maartje van Gemeren 29/07/1770 Schiedam - 20/04/1845 Schiedam

Antoinette Timmermans - 18 feb 2019 - 18:27

Hendrik Golhof uit Bergholz, maar welke Bergholz? Volgens gevonden gegevens is Hendriks  Bergholz opgenomen in wat nu Bad Belzig is. Daar was jeneverIndustrie, Hendriks werk in Schiedam. De naam Golhof is in Rusland nog te vinden en kwam voor in Kaliningrad. Lastig terug te zoeken, door de verschillende schrijfwijzen van de naam. 

Inge Golhof - 31 mei 2020 - 16:33

Mijn hartelijke dank voor de inlichtingen. Inderdaad werkte Hendrik als brandersknecht in Schiedam, maar ik heb in een document gevonden dat hij als militair naar NL is gekomen en daar Maartje van Gemeren trouwde die verpleegster was.

Antoinette Timmermans - 31 mei 2020 - 18:31

Ik stam dus af van Hendrik en ik ben zeer benieuwd waar hij vandaan komt. Kun je me de herkomst van het militaire document meedelen? En wat deed een militaire Pruisische Hendrik in Schiedam? En hoe ben jezelf verwant aan hem? Groeten, Inge

Inge Golhof - 31 mei 2020 - 22:07

Ik stam eveneens af van Hendrik. Mijn oma was Elisabeth Golhof en mijn opa Arie Timmermans. Elisabeth haar vader was Casper Golhof en haar moeder Jacomijntje Groeneweg. Wij moeten dus familie zijn. Het was geen militair document, maar een lijst van Schiedamse vrouwen waarvan de mannen immigranten waren. Achter Hendrik zijn naam stond militair en dat hij uit Westfalen kwam. Waarschijnlijk heeft Hendrik tijdens de Bataafse Republiek in Nederland gevochten (als huurling?), misschien gewond geraakt en zodoende zijn Maartje gevonden die verpleegster was. In Westfalen heb ik geen Bergholz gevonden wel in Bad Belzig, Brandenburg. Volgens mijn vader kwam Hendrik echter uit Bergholz, Vorpommern.... In deze streek heb ik geen Golhoff gevonden, maar ik veronderstel dat de archieven verdwenen zijn tijdens de oorlogen. In Westfalen heb ik echter wel verschillende families Golhoff gevonden, maar geen Hendrik of Heinrich. In de periode eind 18de begin 19de eeuw kwamen trouwens veel Duitsers uit Westfalen werken als brandersknecht in Schiedam.

Antoinette Timmermans - 1 jun 2020 - 16:57

Jouw oma Elisabeth is een zus van mijn overopa Cornelis, die een kuiperij en later een winkel had in Rotterdam. Hij trouwde met Christina Jacoba Verkade en kregen oa Gerrit, mijn opa. Die kreeg Gerrit die Dick werd genoemd en dat is mijn vader. Dat Hendrik militair was wist ik niet, evenals dat Maartje verpleegster was. Ik kan je niet verder helpen in onze zoektocht. Maar dat we familie zijn is zeker. Leuk, groeten Inge. 
 

ik heb nog een foto van Casper en Jacomijntje. Hij staat, zij zit op een stoel. Misschien heb je hem ook, anders wil ik m je wel mailen.

Inge Golhof - 1 jun 2020 - 22:58

Wat enig dat we elkaar via Hendrik gevonden hebben. Cornelis was inderdaad de broer van mijn oma. Hij kreeg 13 kinderen, waaronder je opa Gerrit. Ik veronderstel dat je al die gegevens wel zult hebben. Die foto van Casper en Jacomijntje zou ik graag willen hebben. Ik heb nog een foto van Jacomijntje die genomen is in de tuin van mijn opa en oma. De foto is wel erg verbleekt, maar ik zal proberen om dat via mijn fotoprogramma te verbeteren. Indien het je interesseert, kan ik je ook mijn Golhof stamboom bezorgen. Via dit forum kunnen we onze mails niet uitwisselen, hoe gaan we dit dan doen?

Antoinette Timmermans - 2 jun 2020 - 15:34


Mijn e-mail is: iegupp@planet.nl en ik wil jouw Golhofgegevens graag hebben. Van onze tak sterft de Golhof-naam uit. Ik heb nog 2neven die hem door kunnen geven. Golhofs waren goed in het krijgen van dochters, is mijn indruk. Als ik jouw mailadres mag hebben, stuur ik je de foto van Casper en Jacomijntje toe. Die heb ik ook wat opgepiept, was ook erg wazig. Ik heb meer oude foto’s maar wel van onze tak. Laat maar weten wat je wilt. Er zit een prachtige foto van Cornelis bij, de zoon van Casper. Die van de Rotterdamse winkel. Ik stuur ze graag door. 
groeten, Inge

Inge Golhof - 2 jun 2020 - 18:02







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu