stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Ouders van Karl Friedrich August Rienicke, geb. Eisleben 1890 ?


Profiel afbeelding

Lijstgenoten, onderzoek in Duitse bronnen is nieuw voor mij. Ik zoek de ouders van Karl Friedrich August RIENICKE, die op 5.12.1890 te Eisleben geboren is. Hij is op 19.1.1942 omgekomen bij de ramp met de 'Van Imhoff' in de Indische Oceaan. Hebben jullie suggesties hoe en waar te zoeken?

Arie Bos

het moet zijn Reinicke i.p.v. Rienicke [hier]

er zijn van Lutherstadt Eisleben nauwelijks online genealogische bronnen beschikbaar, dus u kunt het beste contact opnemen met het Stadtarchiv [hier].

Wel is er een Adreßbuch van 1892 met alle ingeschreven Reinickes [hier]

Peter B

Hallo Arie, ook nog even een reactie, ik kan het helaas niet  meer volgen. In je bericht van 03-06-2019 dat hij te Bandung in het jr. 1890 is geboren, nu op 06-06-2019 lees ik dat hij te Eisleben (1890) is geboren. Dan lees ik net dat de familienaam mogelijk niet Rienicke is maar Reinicke is.

Ook heb ik nog op "F.S." gevonden een Friedrich Carl August Rienicke op 19-08-1926 vanuit Bremerhaven vertrok met het schip Yorck, was afkomstig uit Germany. Op weg naar New York (Immigration in het jr. 1926 en 36 jaren oud) dus ook geb. in het jaar 1890.

Succes verder 

DHv. E.

'Bandung' kwam ik ergens tegen, maar kon nergens een bevestiging vinden. In een van de andere reacties werd mij duidelijk dat het Eisleben moet zijn. 'Rienicke' is een tikfout mijnerzijds, hoewel beide varianten voor schijnen te komen. Friedrich Carl August Reinicke huwt 1923 op Sumatra, dus de passagier kan het niet zijn.

Arie Bos

Friedrich Carl August Reinicke was inderdaad ook woonachtig in Ned Indie. In 1922 overleed zijn vrouw. Dat kan dus goed kloppen met terugkeer naar Duitsland en vervolgens de genoemde emigratie (Amerika).

mvg-Ben

Ben Wegman

En dan is het straks ook nog eens familie van elkaar...

Arie Bos

Of nog erger, .......... dezelfde persoon Zeer verbaasd

A van Egmond (nieuw)

Probleempje?

In 1940 wordt een dochter geboren uit E. Ch. Wollrabe en F.C.A. Reinicke.  

dochter in 1940

Kan het toch niet dezelfde persoon zijn als in jouw vraag vermeld?

F.C.A. Reinicke gehuwd met Nelly Theis

overlijden Nelly Theis

Overigens in de adresboeken steeds vermeld F.K.A.

mvg-Ben

Ben Wegman

Ik ben er inmiddels wel achter dat de volgorde van voornamen nogal eens wijzigt, en zeker niet alleen in zijn geval. Dus in die zou het dezelfde kúnnen zijn.

Jij zegt dat in 1922 zijn echtgenote overlijdt. Wie was dat dan?

In 1923 is hij op Sumatra gehuwd met Wollrabe, maar zij komt niet voor op enige passagierslijst van Ellis Island. Dus, als het al dezelfde persoon is, waarom is hij dan alleen naar Duitsland terug gegaan? Zijn vertrek naar Europa moet dan uiterlijk oktober 1924 zijn geweest, want 9 maanden later op 11.6.1925 wordt op Sumatra zijn dochter Rosa geboren. Vervolgens vertrekt hij op 19.8.1926 met de Yorck naar de USA te gaan om vervolgens uiterlijk januari/februari 1927 weer in NOI te zijn, want 9 maanden later op 19.11.1927 wordt aldaar zoon Rudolph geboren.

Arie Bos

Zijn echtgenote was Nelly Theis. Zie mijn bericht van 17:25u

Wonderlijk: 29 april 1922 verloving F.K.A. Reinicke met Nelly Fliers te Weltevreden. Het wordt er niet eenvoudiger op.

mvg-Ben

Ben Wegman

De vermelding van de in 1926 te New York aangekomen Reinicke geeft als voornaam alleen maar Friedrich (een crew member). (link; ook in 1924 - link). Daar zullen er veel van zijn geweest.
Mocht @DHv.E een inschrijving hebben gezien van een Friedrich Carl August Rienicke dan graag een link.

Peter S

Dat had ik ook gezien, maar 'stranger things have happened'.

Arie Bos

Iemand bekend met de genealogie van Matthiae Bokkers ~ Annae Wolfes; ca 1566 Duitsland?

Daelco Bokkers


@ Daelco Blokkker,

Uw vraag komt niet echt onder de aandacht van forumleden omdat u meelift met een item van een ander. U kunt beter een nieuwe eigen vraag plaatsen. Bedankt,

mvg-Ben

Ben WegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!