stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Geboorte- of doopinschrijving Borghart Philip Korsseberg (Friedeburg, ca. 1709)



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar meer informatie over de geboorte- of doopinschrijving van Borghart Philip Korsseberg (begraven te Amsterdam, 22-06-1782), die volgens zijn ondertrouwakte rond 1709 in Friedeburg geboren zou moeten zijn als zoon van Andries Corsseberg. Ik heb geen ervaring met dit soort gegevens opzoeken in Duitse archieven. Weet iemand meer?

Peter van den Hooff - 20 jun 2019 - 16:44 (laatst bijgewerkt 20 jun 2019 — 16:52 door auteur)


Beste Peter,

zeer waarschijnlijk gaat het om Friedeburg in Ostfriesland, gezien de achternaam voornamelijk in de provincie Groningen voorkomt. Je zou eventueel contact op kunnen nemen met de vereniging die de bevolking van Ostfriesland onderzoekt: http://vereine.genealogy.net/UG/index.html.

Daarnaast zou je je kunnen aanmelden op het genealogieforum Ahnenforschung.net en daar vragen of iemand je verder kan helpen, vaak krijg je wel reactie.

Ik heb al op FamilySearch gekeken, maar de doopboeken van Friedeburg beginnen pas na 1800 tot en met eind 19de eeuw, dus dat levert ook niets op. Zogenoemde Ortsippenbücher (boeken met alle inwoners door de eeuwen heen van een bepaalde plaats, bekend fenomeen in Duitsland) van Friedeburg heb ik helaas niet gevonden.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Uitgeschreven lid - 20 jun 2019 - 17:03







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu