stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Geboorte/doop Johann Matthias Brandes, Emden ca. 1745


Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar de geboorte-/doopdatum van Johann Matthias Brandes uit Emden, Ostfriesland en de namen van zijn ouders. Aangezien hij in 1771 in Maastricht getrouwd is, moet hij toen minimaal 18 geweest zijn. Aannemende dat hij maximaal 35 was toen hij trouwde (zijn vrouw was 28), moet hij geboren zijn tussen 1735 en 1754. Uit de geregistreerde geboortes van twee van zijn kinderen blijkt dat hij protestant (Evangelisch Luthers) is.

Ik heb gezocht op de site van site van Gerrit Jan Beuker in de bronbewerkingen uit de regio Emden, maar daarin niets kunnen vinden.

Op familysearch vind ik geen records van Lower Saxony (Nedersaksen).

Gezocht op Germany Births and Baptisms, 1558-1898 en ook niets gevonden op diverse combinaties van de voor- en achternaam en geboorteplaats Emden.

Ook in de Online Ortsfamilienbücher kan ik Emden niet vinden.

Heeft iemand een tip voor mij waar ik verder kan zoeken? Dat zou mij erg helpen.

M. Brandes

Beste heer, mevrouw Brandes,

Ik heb zelf eens rondgekeken, maar ook ik kan inderdaad niets vinden. De doopakten van Emden tot 1744 staan op FamilySearch, deze zijn "doorzoekbaar", maar als je dan probeert te zoeken, blijkt er niets in te staan. Verder zijn deze akten ook gedigitaliseerd, maar niet openbaar, daarvoor moet je, denk ik, lid zijn van de LDS. Ook kan ik geen Ortsfamilienbücher vinden van Emden.

Mocht er iemand anders op dit forum zijn die toch iets kan vinden, dan is dat altijd mooi meegenomen, maar anders kan je in ieder geval een bericht plaatsen op het forum van Ahnenforschung.net. Meestal zijn de leden daar wel bereid om te helpen.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van Lieshout

Misschien biedt de Verzameling Frans Olfers uitkomst, in te zien in het archief te Groningen. Zie hier en klik op "Bijlage 1".

Peter S


Hallo Indie en Peter,

Allebei hartelijk dank voor het zoeken. Bijzonder inderdaad dat de doopakten van Emden op FamilySearch alleen voor leden zijn in te zien. Ik ben dat nog niet eerder tegen gekomen. En de tip voor een bericht op het forum van Ahnenforschung.net is ook handig.

Het archief in Groningen ziet er interessant uit. Betekent dat ik op reis moet naar Groningen!

Hartelijk dank voor de tips. Ik ga ermee verder.

M. BrandesPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu