stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Geboorte datum gezocht van Jan Vogel te Treijsa in Duitsland * rond 1740?


Profiel afbeelding

Waar kan ik de geboorte datum vinden van Jan Vogel geboren in Treijsa in Duitsland ?

vogel

Ik denk dat iets meer informatie wel handig is. Houd u er wel rekening mee dat dit soort gegevens alleen gevraagd/gedeeld mogen worden als de persoon aantoonbaar is overleden.

Yolanda Lippens

Geboorte datum van Jan Vogel is rond 1740.

vogel

Gaarne wat meer relevante informatie. Waar heeft hij geleefd? Was hij getrouwd en zo ja met wie? Wat was zijn geloof? Waren er kinderen?

mvg-Ben

ps ik zie dat dit een afgeleide uit een eerdere vraag. https://www.stamboomforum.nl/familienamen/2/74191/0/abraham_vogel_geboren_in_1735_getrouwd_op_21_oktober_1763_met_anna_cordes

Ben Wegman

Uit de eerdere string:

Abraham Vogel heeft een broer: Jan Vogel.
Hij ondertrouwt in Amsterdam (I) op 12.2.1773 met Margaretha Meijer.
Jan Vogel komt uit Trijsa.

Treysa is een plaats in Duitsland. Zie onderstaande gegevens van wikipedia. 

During the 8th century, the city Treise was a part of the Hersfeld Abbey. The counts of the district Ziegenhain, who have been reeves of the Abbey, conquered Treysa in 1186. The town's landmark is the so-called Totenkirche, which has been earlier called Martinskirche and had been built in 1230. Between 1229 and 1270, Treysa received its town charter. After the death of the last count of Ziegenhain, the complete countship entered into possession of the Landgraviate of Hesse.

In August 1945, there had been conferences about the founding of the Evangelical Church in Germany in Treysa.

On December 31, 1970, the district Treysa had been incorporated to Schwalmstadt.

Patrice Gerlach - 1 okt 2019 om 23:14

Ben Wegman

Jan Vogel komt uit Treysa in Duitsland geboren rond 1740. Jan is samen met zijn broer  Abraham (geboren in 1735)  naar Amsterdam gekomen Jan is in Amsterdam getrouwd in 1774 met Jannetje Ensink.Of Jan of Abraham alleen naar Amsterdam zijn gekomen of met hun ouders weet ik niet. Ik heb verder geen geboorte data van hen en ook niet wie hun ouders zijn. Ik zou verder willen gaan met de stamboom maar weet niet hoe dat verder moet in Duitse archieven.

vogel

Jan is eerder gehuwd (ondertrouw 12-02-1773) geweest met Margaretha Meijer. Hij was toen 29 jaar. Bij zijn eerste huwelijk is vermeld dat zijn ouders dood zijn. Zijn geloof is gereformeerd. Zijn vrouw overlijdt in februari 1774.

IN verband met vernoemingen de namen van de kinderen:

Uit eerste huwelijk: Jan

Tweede huwelijk: Annatje, Gerrit, Hendrik, Antie, Johannes

Zijn broer Abraham (onder)trouwt 21-10-1763 in Amsterdam op 25 jarige leeftijd. Dan wordt ook vermeld dat de ouders dood zijn.

Kinderen van Abraham:  Elisabeth, Jannetje, Johanna

mvg-Ben

Ben Wegman

Er is een Johannes Vogel, Schneidermeister in Treysa, waarvan bekend is dat hij in 1747 een dochter heeft gehad. Misschien kan de (duitse) auteur van die entry verder helpen. ZIjn mail-adres wordt vermeld in de link.

Met vriendelijke groet,

Richard

Richard C van Holtz


waarschijnlijk is dit de doopt van Abraham Vogel op 04.03.1739 te Treysa, zoon van Johann Melchior Vogel & Elisabeth Valbracht?

voor Johan heb ik 2 opties, beide rond 1744 gedoopt:

Johann Melchior, 25.06.1743, zoon van Johan Vogel & Anna Martha Muth

en Johann Wilhelm 29.12.1744, zoon van Jeremias Vogel & Elisabeth Credt

deze dopelingen Abraham en Johann Melchior zijn echter neven en geen broers; hun beider vaders zijn zonen van Johann Thomas Vogel. Het is natuurlijk maar de vraag in hoeverre de leeftijden in de ondertrouwinschrijvingen te A'dam correct zijn, dus men zou eigenlijk de hele familie Vogel in Treysa in kaart moeten brengen. Daar heb ik echter niet de tijd voor; de scans van de Kirchenbücher van Treysa - niet van beste kwaliteit - zijn tegen betaling beschikbaar op Archion.de

Peter BPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu