stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Mulders geb 30 juni 1850 te Engelen waarschijnlijk naar Bocholt Duitsland? [opgelost]


Profiel afbeelding

Ik heb deze vraag al eens eerder gesteld en ben toen wat verder gaan zoeken omdat er niet het juiste antwoord kwam. Ik ben op zoek naar Gerardus Martinus Mulders, geboren 30 juni 1851 te Engelen, maar heb een probleem omdat ik niet kan vinden waar hij overleden is of waar hij naar toe is gegaan nadat hij weer terug kwam in Den Bosch. Van 20 augustus 1886 tot 28 juli 1891 verbleef hij in de gevangenis van Leeuwarden. Bij zijn ontslag uit de gevangenis wordt een foto van hem gemaakt, waarbij genoteerd wordt: MULDERS, Gerardus Martinus, oud 40 jaar, bordeelhouder, gehuwd, roomsch-katholiek, geboren te Engelen, laatst gewoond hebbende te 's Hertogenbosch, lang 1,74 meter haar en wenkbr. donker, voorhoofd breed, oogen blauw , neus breed, mond groot, kin rond , baard zonder, aangezicht ovaal, kleur gezond: — Werd 20 Mei 1886 door het gerechtshof te 's Hertogenbosch wegens diefstal tot 5 jaar tuchthuisstraf veroordeeld. Hij wordt 28 Juli 1891 uit de strafgevangenis te Leeuwarden ontslagen en zal na eerst nog negen dagen subsidiaire gevangenisstraf te hebben ondergaan, zich ter ontvangst zijner uitgaanskas naar 's Hertogenbosch begeven. Zijn gedrag in de gevangenis was goed. Hij was als reiniger werkzaam. Hij kan schrijven. (Hij is gehuwd met Antonia Neeven die in de gevangenis te Utrecht verblijft en overlijdt aan het eind van haar straf, in 1897, in het Academisch Ziekenhuis aldaar.) Het ziet er naar uit dat hij zijn geld heeft opgehaald, maar of hij in Den Bosch blijft wonen dat kan ik nergens vinden. Nu doet het probleem zich voor dat hij nog twee maal voor vagenbonderen wordt veroordeeld en weer naar Veenhuizen gestuurd. Hij komt in op 28 april 1896 vrij en gaat dan naar DB?

Nu kreeg ik net door dat op myHeritage in het deel voor betalende leden het volgende zou staan: Mulders is opnieuw getrouwd in Bocholt Duitsland op 19 februari 1898 voor de wet en in de St. Josefkerk (aldaar?) Hij trouwt Johanna Bernhardina Te Wilde 1872-1949. Gerardus overlijdt 27 februari 1929 maar er staat niet vermeldt waar.

Wie kan mij de stukken leveren van het huwelijk (BS en Kerkelijk? en overlijden) Ik kan de weg niet in het archief, maar is het zeker dat het de door mij gezochte Mulders is? En is er zoiets als een register ingekomen personen waarin staat waar hij of beiden vandaan kwamen?

Het zou mooi zijn als ik hem naar jaren van zoeken zou kunnen raceren. Hartelijk dank. Groet, Aad

A. Neeven

Beste Aad,

De aangifte van overlijden van Gerardus Martinus Mulders is inderdaad op 27 februari 1929 te Bocholt(Duitsland).

Zie https://www.archive.nrw.de/lav/abteilungen/ostwestfalen_lippe/bestaende_/online-findmittel/index.php

Vervolgens ga je naar Findbuch P 9 -3 Bocholt stadt

en vervolgens naar sterbefälle. 

Ik lees in de akte dat hij is overleden op 26 februari 1929 te Bocholt(Duitsland). 

De mogelijke huwelijksakte van 1898 in Bocholt is niet digitaal te bekijken op bovengenoemde site 

bas de vet

RK huwelijk op 19-2-1898 is hier online te vinden: http://data.matricula-online.eu/de/deutschland/muenster/bocholt-st-josef/

karel honings


Geweldige informatie. Jaren naar gezocht. Groet, Aad

A. NeevenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu