stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Familie Döppen/Deppen/Doppinck en Arensdorp, Gelderse Achterhoek /Grensgebied, Noordrijn-Westfalen



Profiel afbeelding

Beste mensen,

Reeds enige tijd doe ik onderzoek naar de moederskant van de familie, genaamd Döppen. De thans oudst bekende voorvader is Jacob (van) Doppen (Döppen, Deppen, Doppinck)  (ca. 1600 - ca. 1636) en komt samen met zijn vrouw Caterinen (Trine) Arensdorp (ca. 1600 - 1642) voor in een ORA- betreffende de pacht van Erve Ickinck te Vragender/Lievelde uit 1631.

De zoektocht naar de vader (of het gezin) van deze Jacob is voor mij vastgelopen en probeer nu mede via de kant van Trine Arensdorp een aanknopingspunt te vinden in de hoop dat ik met de Döppens-kant van de familie weer verder kan gaan. Ik heb het sterke vermoeden dat deze voorouder Arensdorp familie zou kunnen zijn van de (gerenomeerde) familie Aresdorf  (Aresdorfins, Aresdorffcum) uit Groenlo (erf- en grondbezit, notaris, priester) maar kan nog geen verband leggen.

In een publicatie over een Eibergse priester genaamd Petrus Aresdorf, wordt tevens gemeld dat hij geboortig is van-, en als familie geworteld is in Groenlo, Hij moet in 1616 vluchten wegens het oprukkende calvinisme en vertrekt naar Neder-Elten.  Aldaar gaat hij als priester aan de slag. 

Vraag: is iemand bekend met -of heeft bij toeval in zijn/haar onderzoek de familie (van) Doppen, Döppen, Deppen, Doppinck en/of Arensdorp  (Aresdorf, Aresdorfins, Aresdorffcum) aangetroffen. Qua periode betreft het vroeger dan 1631 in de Achterhoek (Gld) e/o Duits Grensgebied / Noordrijn-Westfalen.

Overige tips en suggesties om mijn onderzoek weer vlot te trekken, zijn van harte welkom.

Ik hoop van harte dat iemand mij verder kan helpen.

Met vriendelijke groet,

Ron Rots

Ron Rots - 25 jul 2020 - 12:59

deze vraag had u 23.07.2020 ook al gesteld [zie hier]

Peter B - 25 jul 2020 - 13:17


Dag Peter B,

Ik heb de tekst op een aantal punten aangepast en het zoekgebied uitgebreid naar het Duits grensgebied t.b.v. het sub-forum Duitsland.

Gr. Ron

Ron Rots - 25 jul 2020 - 14:11







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu