stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Geboorte plaats van Peter Lamboij 1655 vermoedelijk Duitsland Wardhausen



Profiel afbeelding

Ik zoek gegevens van Peter Lamboij wat later Peters wordt Op een site vond ik Peter LAMBERS  dus niet Lamboij of Peters .Hij is getrouwd met Gaertje Gaerts uit Didam  op10-04-1666 Hij komt van Cleverham staat op de akte Gegevens van huw en de kinderen kloppen wel.Deze meneer weet niet waar hij de geboorte plaats heeft gevonden.De vader van Peter is Lambert. Een neef van mijn vader had al veel gegevens maar ik wil graag met geb,doop en huw akte hebben Peter is geboren in 1655 en overleden in 1705 voor zover ik weet heb daar geen zekerheid over.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Hoksbergen - 8 nov 2021 - 13:33

Van Cleverham ??  In eerste instantie denk ik dat er bedoeld wordt: uit Cleverlandt, dus uit het land van Cleef. Dat is net over de grens bij Didam. Alleen is die plaatsaanduiding erg vaag, dat kan de hele regio zijn.

karel honings - 8 nov 2021 - 13:45 (laatst bijgewerkt 8 nov 2021 — 13:46 door auteur)

Kleverhamm is niet zozeer een plaats maar een gebied, wat de zoektocht niet eenvoudiger zal maken:

"Das Amt Kleverhamm umfasste die Rheinniederung nordöstlich von Kleve und erstreckte sich über Teile der heutigen Stadt Kleve und der Gemeinde Bedburg-Hau. Es umfasste die Ortschaften Kellen, Brienen, Wardhausen, Qualburg, Till-Moyland, Warbeyen, Huisberden und zeitweise Griethausen."

Peter B - 8 nov 2021 - 13:47

Op de trouwakte staat van Cleverham.zie bijgevoegde akte tussen de gele lijnen

Groet Ine

Hoksbergen - 8 nov 2021 - 13:48

Hallo

Dat heb ik ook gevonden,maar iemand had de plaats Wardhausen in zijn stamboom staan verdere gegevens klopten ook daarom dacht ik dat de plaats misschien wel correct was.Deze meneer weet niet meer waar hij dat gevonden had.

Groet Ine

Hoksbergen - 8 nov 2021 - 13:52


Heb een verkeerde trouwdatum moet zijn  20-02-1686

Hoksbergen - 8 nov 2021 - 14:05







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu