stamboomforum

Forum logoMilitairen » Francis Berger(in) deed mee aan de Zesde Coalitieoorlog (1812-1814) tegen Napoleon. Gegevens gezocht



Profiel afbeelding

Een van mijn voorvaderen,  Francis(cus) Berger(in)(en) was milicien in het leger van de Oostenrijkse Keizer.

Hij was gehuwd met Catharina Ponshar. Zij beviel op 12 mei 1814 in Mont Bél(l)iard in Frankrijk van een zoon Josephus Bergeren. Joseph overlijdt op 23 jan. 1882 in Grave. Ik vermoed dat ze in Mont Béliard waren ivm. de Zesde Coalitieoorlog (1812-1814). Catharina was marketentster in het leger.

Zij overlijdt op 25-11-1840 in Ravenstein. Hun dochter Anna-Maria (anastasia) wordt in Russisch Polen geboren, vermoedelijk rond 1820-1821. Zij overlijdt op 5 jan. 1896 te Grave.

In de huwelijksakten van Josephus staat vermeld dat zijn vader is overleden. in Fransland, dat zou het land van Frans (Oostenrijk) kunnen zijn, maar toch ook het land waar men Frans spreekt? Er staat ook ergens Steiermark genoemd.   Wie kan me zeggen hoe ik aan méér gegevens kom van  Franciscus Bergerin. Bestaat er zoiets als een lijst met namen van militairen uit oostenrijk die met de Zesde Coalitieoorlog (1812-1814) hebben meegedaan? en een lijst van marketensters in het leger van de oostenrijkse keizer.

sjo koch - 8 okt 2013 - 12:00

Ter informatie, deze vraag is al eens eerder gesteld op dit forum:

moeilijk probleem!! info over voorouders van franse afkomst, Bergerin-Ponshar

https://www.stamboomforum.nl/familienamen/2/40717/0

 

Beste Sjo, u moet dat voortaan beter melden, als een vraag al eerder is gesteld. Er zijn toen uitvoerige antwoorden gegeven. Wat heeft u met die informatie gedaan?

Het zou zonde van de moeite zijn als mensen nu een antwoord op uw vraag gaan geven, die al in de vorige ronde is gegeven, toch?

 

Desondanks succes met uw zoekpoging!

 

MfG

Horst

 

 

Horst Reifschneider - 9 okt 2013 - 01:10


Hallo Horst, dat klopt, natuurlijk heb ik toen alle antwoorden en gegevens verwerkt, maar met Francis Bergeren ben ik niet verder gekomen. Het was trouwens toen op een andere forum, nu heb ik het op de europese forum gezet met 2 specifieke vragen en ik hoop op een goede tip. dus alles is wederop welkom.

ps. Ik weet trouwens ook niet goed hoe ik al mijn gestelde vragen op de vers forums kan terug vinden?

sjo koch - 9 okt 2013 - 09:36







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu