stamboomforum

Forum logoFora » Militairen » Martin Deriga, 14 jaar

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Leuk om te horen, Maarten!

In de lijst staat ook nog een Jacobus Seyler, in hetzelfde regiment, is dat familie?

Groeten,
Bas

Bas Lems

Mooi verhaal!!

JJ

Vind ik ook, ik heb gisteren via Google Books de geschiedenis van het regiment "Geschiedenis van het 4e regiment dragonders" door officier C. Fundter (Nijmegen 1853) gedownload en zag al dat Seilers naam daar inderdaad in voorkomt, dus dat ga ik een dezer donkere avonden eens lezen. En Bas, ik zag op de lijst op de site van het Stadsarchief Amsterdam van de Waterloo gratificaties 1815 inderdaad vlak bij elkaar staan "mijn" Jacobus Seyler en ene Franciscus Seyler maar de laatste komt me niet bekend voor.

Maarten Krips


De familie van mijn opa (Sorel) is juist met het leger van Napoleon meegegaan als kleermakers, niet als soldaten. Eerst kwamen ze in Oostende terecht, later trokken ze naar Vlissingen. Dit was al rond 1800, dus met de slag van Waterloo zullen ze wel niets te maken hebben gehad. Rond 1725 gingen de eerste leden van de familie al richting België, dus dat zal wel niet enkel en alleen met Napoleon te maken hebben gehad.

Nienke Oudbier-WiardaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!