stamboomforum

Forum logoMilitairen » Waar is Cornelis Sitsen gebleven na 1802

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
Cornelis Sitsen 

1760  Cornelis Sijzes 12-03-1760 ( Sijtzes Cornelis) Sitsen Geboren  in de Stad Groningen, als 3e zoon van  Sijtze Reurts geboren te Groningen  en Geeske Simons geboren 1725 te Woudsend.

1785   Huwt in 22-11-1785 in Groningen met *Sitseke Hindriks. (van Groningen)??? Cornelis was Soldaat in de Compagnie van de capitein in het eerste Battalion van Generaal Majoor van Dopff* (met belastingen te Boutange(gro)(tekst trouwregister) Tekst ondertrouwboek 1784/1791. Blz 101. Op 22-10-1785  Cornelis Sisten Soldaat in de Compagnie van de capitein de Taxis, in het eerste battaillon van Generaal majoor van Dopft van Groningen en Sijtske Hindriks mede van Groningen. Pro qua Jelle Andries als Neev.  Cop: den 22 nov 1785 door Dominicus Frieswijk in Martinikerk. Gevonden via Ga het na                                                                                                          56356-56849 Cornelius Sitsen infanterie Lewe van Aduart                                                                NL-HaNa/’le90de52-62ef-102d 8131-005056a23d00                                                          56357-56850 Cornelis Sitsens infanterie van Dopff Stamboek                                                       NL-HaNa/’le90e3e8-62ef102d8131 005056 a23d00                                                                                                                                        56360-56853 Sitsen C.  C. infanterie van Dopff 1 De Vaxis Rangeerlijst                                        NL-Ha-Na/’le90fa36-62ef-102d8131-005056 a 23d00                                       Op 01-02-1802 Geapponteerd te Doesburg, waar blijft Cornelis dan????  want op 12-12-1807 Hertrouwt Sijtske Hendriks, Wed. van Cornelis Sijtskes te Groningen met Jan Heronimus.            Wie o wie heeft voldoende inzage in de militaire archieven om te zien waar hij is gebleven en wanneer hij is overleden!!!!! Hoe meer gegevens uit zijn militaire tijd boven water komen hoe liever!!!

Cecile van der Post Sitsen

Je kunt zijn stamboeken gaan bekijken. En daarin staan best interessante gegevens over zijn militaire loopbaan, maar niet zijn overlijden. Want hij was geen militair meer.


Je schrijft namelijk dat hij geappointeerd was. Dat betekent dat hij niet meer geschikt was (invalide) en een uitkering kreeg van de provincie.


De vraag is waar hij die uitkering kreeg. In de bijbehorende documenten (in Zeeland was dat de Rekenkamer) staat bijvoorbeeld wanneer hij zijn uitkering niet meer kwam ophalen en soms zijn overlijden.

Frank Fransz

Die stamboeken en zo liggen die nog steeds in Den Haag??? of zijn ze inmiddels al digitaal, tot voor kort kon je via de comp. er niet in, Of als iemand de weg weet daar en tijd heeft om het een en ander uit te zoeken en te copieren, mag ook natuurlijk, maar dan heb ik nog wel meer uit te zoeken, want hij heeft ook nog een broer en een zoon die militair waren en waar ik wel meer van wil weten!!!

Cecile van der Post Sitsen

De boeken en microfiches liggen nog steeds in Den Haag. Het gaat om tienduizenden militairen.

Ik verwacht niet dat die snel on-line gaan komen.

Soms heb je geluk met een inschrijving bij zoekakten.nl of Gahetna, maar dat wil niet zeggen dat dat alles is. Ik heb al mijn militaire voorouders ter plekke bij het NA moeten terugvinden en vaak met meerdere stamboekinschrijvingen !

Frank Fransz


Daar was ik al bang voor, voorlopig zit naar Den Haag gaan er niet in (wsnp!!) geen centjes.

Maar misschien kan ik het een en ander over de zoon van Cornelis, Hendrik, boven water krijgen bij het forum over de verdere Militairen van Napoleon en tegen Napoleon??? en misschien ook wel over Cornelis, ga dat ook proberen. Ik heb wel het een en ander maar is incompleet en ze hadden daar in een ver verleden de namen door elkaar gehaald en verward met elkaar, mede doordat Cornelis Sitsen gehuwd was met Sitske Hendrikx. Door alles op een tijdslijn te zetten heb ik het kunnen ontwarren en ondekte ik dat Hendrik met Napoleon mee is geweest naar Rusland en hem later weer heeft bevochten in de laatste vernietegende slag in Belgie en ook daar weer levend vandaan is gekomen.

Cecile van der Post SitsenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!