stamboomforum

Forum logoMilitairen » Nieuw boek over militairen in napoleontische tijd



Profiel afbeelding

Op 1 maart verschijnt het boek 'Antihelden. Bijzondere levens van gewone mensen uit de tijd van Napoleon' van historicus Joost Welten (Zwolle: uitgeverij W-Books). Het is een verzameling korte biografieën van gewone mensen - vooral militairen en hun vrouwen - uit de tijd van Napoleon. Het boek is gebaseerd op onbekende brieven, dagboeken en memoires, aangevuld met archief- en literatuuronderzoek. Mensen die normaliter naamloos blijven, krijgen nu een stem. Dit fraai geïllustreerde boek wordt op zondag 1 maart 2015 in schouwburg de Oranjerie in Roermond gepresenteerd, met muzikanten, toneelspelers, re-enactors en sprekers. Het belooft een hele happening te worden! Meer informatie is te vinden op  https://www.facebook.com/pages/Antihelden-boekpresentatie-Joost-Welten/766991770015835 .

Joost Welten schreef eerder het door de KNAW bekroonde boek 'In dienst voor Napoleons Europese droom' en 'Met Napoleon naar Moskou. De ongelooflijke overlevingstocht van Joseph Abbeel'.

Joost Welten - 30 jan 2015 - 15:26







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu