stamboomforum

Forum logoFora » Militairen » Nieuw boek over militairen in napoleontische tijd

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Op 1 maart verschijnt het boek 'Antihelden. Bijzondere levens van gewone mensen uit de tijd van Napoleon' van historicus Joost Welten (Zwolle: uitgeverij W-Books). Het is een verzameling korte biografieën van gewone mensen - vooral militairen en hun vrouwen - uit de tijd van Napoleon. Het boek is gebaseerd op onbekende brieven, dagboeken en memoires, aangevuld met archief- en literatuuronderzoek. Mensen die normaliter naamloos blijven, krijgen nu een stem. Dit fraai geïllustreerde boek wordt op zondag 1 maart 2015 in schouwburg de Oranjerie in Roermond gepresenteerd, met muzikanten, toneelspelers, re-enactors en sprekers. Het belooft een hele happening te worden! Meer informatie is te vinden op  https://www.facebook.com/pages/Antihelden-boekpresentatie-Joost-Welten/766991770015835 .

Joost Welten schreef eerder het door de KNAW bekroonde boek 'In dienst voor Napoleons Europese droom' en 'Met Napoleon naar Moskou. De ongelooflijke overlevingstocht van Joseph Abbeel'.

Joost WeltenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!