stamboomforum

Forum logoFora » Militairen » Dood in Stettin in 1813, Justitie weet er meer van

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Maar dat lost de vraag van Jan Jager niet op, want het stamboek is niet goed meer bijgehouden en er staat in de laatste kolom (doodsoorzaak e.d.) niets.

@Jan, even voor de duidelijkheid: kun jij een link plaatsen naar de scans van dat huwelijk in 1826 en liefst ook eentje naar de huwelijksbijlagen?

Mvg

Bas Lems

Jan Jager

De gegevens waarop ik mij baseer staan inderdaad in de huwelijksbijlagen van het echtpaar Heijungs x Martens. Het doorspitten van het enorme archief van de Rechtbank van Amsterdam heb ik tot nu toe vermeden, niet wetende onder welke titel ik een eventueel dossier zou kunnen zoeken.

Jan Jager

Dat is waar, Jan, het is een flink archief. Anders maak je een beginnetje met zoeken in de indexen en naamklappers. Het zou interessant zijn om te weten wat daar is besproken en besloten.

Maar ik heb iets anders uit het Stadsarchief Amsterdam. In het archief van de secretarie, afdeling Algemene Zaken, toegang 5181, inv.nr. 88, wordt Jan Huijer genoemd:

Joannes Huijer, zoon van Jan en Cath. Tymense, geb. Amsterdam 1786, soldaat, heeft het laatste gediend bij het 142e Regiment, 1e bataljon, 3e compagnie. Zijn vermissing is aangegeven door zijn huisvrouw, wonende Dirk van Hasseltsteeg no. 28. Zijn laatste bericht kwam uit Coblentz, gedateerd 1 dec. 1813.

Mvg

Bas Lems


Een geweldige vondst, Bas. Daar zou ik nooit gezocht hebben. De puzzelstukjes vallen langzaam bijeen.

Ik ga me maar eens verder verdiepen in de meters archief van de rechtbank.

Iedereen die heeft gereageerd en heeft bijgedragen aan dit onderwerp hartelijk bedankt.

Jan Jager
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!