stamboomforum

Forum logoMilitairen » Dorus Kerker rond 1700/1750 gezocht meer informatie over hem

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Bij de Staatse Militairen (zie wie was wie of gahetna) komt de naam Kerker enkele malen voor. Mogelijk gaat het om b.v. broers van Dorus.

niepoort

Misschien kun je dit nog ergens in je stamboom gebruiken. Liep er toevallig tegenaan.

Overleden:

Jan Karker

Afkomst:

Zutphen

Beroep:

Matroos

Maandbrief:

Nee

Schuldbrief:

Ja

Gebeurtenis:

Einde verbintenis

Datum:

donderdag 13 juli 1775

Gebeurtenisplaats:

Schip Hof ter Linden

Gebeurtenis:

VertrekKamer

Datum:

dinsdag 6 december 1774

Gebeurtenis:

AankomstKaap

Datum:

woensdag 19 april 1775

Gebeurtenis:

VertrekKaap

Datum:

donderdag 25 mei 1775

Gebeurtenis:

Aankomst Indie

Datum:

dinsdag 8 augustus 1775

niepoort

Weet iemand waar ik lidmaten lijsten van zutphen kan vinden?

wesley kerker

Dit is wat er is  lidmaten

Elisabeth

Hmm oké, dat lag dus niet aan mij.. heb net namelijk met archief in zutphen contact gehad en die wouden eigenlijk alleen vertellen dat er op de lidmaat lijsten zeer vaak de naam kerker, karker, kercker voor kwam zelfs nog voor 1700.

wesley kerker

En dit op archief zutphen

Elisabeth

Hier staan de lidmaten boeken maar denk dat je naar Archief moet

3. Toegankelijkheid

Zoeken in de lidmatenboeken kan op verschillende manieren:

  • Bij het Gelders Archief zijn in het verleden klappers ("blauwe naamlijsten") gemaakt op vrijwel alle DTB en lidmatenboeken die in hun bezit zijn of waren. Voor de regio Zutphen ontbreken die klappers. Alfabetisch op naam kan in de naamlijsten worden gezocht. Het RAZ beschikt over fotokopieën van deze naamlijsten voor de gemeenten Brummen, Laren en Lochem. De indexen zijn over het algemeen van een goede kwaliteit.
  • Een populaire en zeer geschikte manier om de lidmatenboeken toegankelijk te maken is het maken van transcripties. Door het oude, vaak moeilijk leesbare schrift om te zetten in moderne letters kan iedereen de boeken lezen. Eerst werden deze transcripties in getypte vorm uitgegeven. Men volgde bij de transcriptie de chronologische inschrijving. Soms werden de publicaties voorzien van een naamindex. Sinds de opkomst van internet worden de boeken ook digitaal aangeboden, waardoor de zoekmogelijkheden aanzienlijker groter zijn. De transcripties van boeken uit deze regio zijn over het algemeen van een goede kwaliteit.
  • Het RAZ biedt op deze website scans aan van enkele lidmatenboeken die zij beheert. Omdat de boeken chronologisch zijn ingericht, kan met enig bladerwerk een natuurgetrouwe afbeelding van het origineel worden bekeken en geprint.
  • Particulieren plaatsen scans en indexen op internet. De ontwikkelingen hierin gaan erg snel. De kwaliteit is erg wisselend.
  • Tenslotte geldt nog voor enkele lidmatenboeken dat zij ontsloten zijn middels niet gedigitaliseerde indexen (bijvoorbeeld de lidmatenboeken van de Nederduits-Gereformeerde Gemeente Zutphen) of dat ze in het geheel nog niet zijn ontsloten.

4. Valkuilen bij het onderzoek

  • Voor 1811 is een eenduidige spelling van de naam vaak niet aan de orde. In één boek kunnen dezelfde personen met een andere spelling zijn genoteerd. Zoek vooral op alle naamsvarianten.
  • Patroniemen zijn persoonsnamen afgeleid van de naam van de vader. Bijvoorbeeld: Jacobus is de zoon van Hendricus Martens. Hij wordt niet vermeld als Jacobus Martens maar als Jacobus Hendricuszn.
  • Katholieken in de regio Zutphen kerkten in de staties die op verschillende plaatsen in regio werden gesticht, bijvoorbeeld in Baak, Eerbeek-De Horst en Vorden.
  • De eerste boeken zijn soms nogal primitief en verwarrend ingericht. Zo komt het voor dat in één boek de inschrijvingen van dopen, huwelijken en lidmaten zijn geschreven, soms zelfs door elkaar.
  • Ook andere bronnen bieden mogelijk informatie over uw voorouders. Bekijk de actuele inhoudsopgave van de collectie Voorouders voor een overzicht van de geïndexeerde bronnen.

5. Internet

De lidmatenboeken worden met de komst van internet op verschillende sites digitaal aangeboden. Regelmatig worden die gegevens aangevuld. Het RAZ is niet betrokken bij en verantwoordelijk voor de gegevens die op deze wijze worden aangeboden. Voor de regio Zutphen zijn de volgende sites extra van belang:

Elisabeth

foutje werkt niet (verwijderd)

Elisabeth

Elisabeth

Pagina 80 rechter bladz. 1e geertruid Kerkhof Doesborg. Je kunt de blz downloaden.

Linksboven zie je de paginanummering

Elisabeth


Hallo,

ik ben nog steeds aan het zoeken Blozend

Nu vond ik dit;

Registratiedatum 13-11-1675 Bron Stadsarchief Breda
Trouwen rk Nieuwstraat 1668-1678 Paginanummer 56 Bruidegom Joannes Kercker     Bruid Aldegundis Kempermans     Diversen getuigen: Adriana van Leenpoel en Anna Wante.

 

 

Registratiedatum 13-11-1675 Bron Stadsarchief Breda
Trouwen nh Grote kerk 1672-1680 Paginanummer 154 Bruidegom Joannes Kerker     Bruid Alegonde Kempermans Diversen Weduwe     Eerdere vrouw Joannes Sigismundus     Diverse

Joannes was soldaat.

 

 

Nu is mij vraag: welk leger was er toen in breda?

En kan het zo zijn dat het geloof veranderd is ? 

wesley kerkerPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!