stamboomforum

Forum logoMilitairen » Jacob Cornelisz de Jong - welk regiment zat hij in 1835?



Profiel afbeelding

Beste mensen,

klopt het dat de Militieregisters van Friesland en dan met name van Ameland, nog niet zijn ingevoerd?

Ik heb het over de periode van 1811 tot 1850. Ik ben n.l. op zoek naar het regiment waar de heer Jacob Cornelis de Jong *15-03-1813 Hollum en + 20-02-1835 Oegstgeest ingedeeld is geweest.

Op de overlijdensakte staat helaas geen nummer maar gevonden op blz. 7.

Wel staat er in vermeld dat hij in de gevangenis op 21 jarige leeftijd is overleden. Hij was vrij jong en ik vraag me dan ook af wat er is gebeurd waardoor hij:
1. in de militaire gevangenis is beland
2. waar hij aan is overleden
3. en dat er meerdere overlijdensakten dezelfde vermelding hebben.

Als ik weet bij welk regiment hij was ingedeeld, kan ik gaan zoeken in de archieven van het Huis van Militaire Detentie in Oegstgeest of bij het Nationaal Archief. Bij GaHetNa op internet is niets te vinden.

Inmiddels heb ik vernomen vanuit het archief van Oegstgeest, dat er een ziekte geheerst kan hebben, waardoor er veel doden zijn gevallen. Dat laten de overlijdensakten ook zien. Tevens waren er 13 overledenen in februari 1835 waarvan er 11 afkomstig waren uit het huis van de militaire detentie. Jacobus Cornelis de Jong zou hier een van kunnen zijn. (melding van archief Oegstgeest)

Ik hoop dat ik een handreiking mag ontvangen opdat ik dan weer verder kan.

Alvast hartelijk dank voor uw inzet.

M.vr.gr.

Marianne van der Meijde

Spijkenisse

Marianne van der Meijde - 19 okt 2015 - 15:30







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu