stamboomforum

Forum logoMilitairen » Regiment Prins van Friesland ivm herkomst Jan Jabbinga * 17e eeuw

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo,

Het genoemde regiment zal vermoedelijk vernoemd zijn naar een prins uit het Huis Hohenzollern die ook in het graafschap Oost-Friesland regeerden.

Wat ik ervan gevonden heb:

Luitenant-kolonel L.A. van André arriveerde mei 1688 met zijn regiment Oost-Friesland in Den Bosch. Zijn kapiteins: Couttis, Buma, Anama, Bachman, Milont, Itsinge. 

Ook in 1690 was men in Den Bosch gelegerd. Mijn voorvader Jan Jabbinga diende toen in dat regiment. In 1691 werd Van André als regimentcommandant afgelost door Van Haersolthe. Jabbinga kreeg toen ritmeester van Voorst tot Overbergen als commandant die dus een van de al genoemde kapiteins heeft afgelost.

Wie weet er meer van genoemd regiment en vooral van de kapiteins/ritmeesters? Hopelijk kan ik via hen de herkomstplaats van Jan Jabbinga achterhalen.

Evert de Jonge

Frank Fransz


De Bossche Encyclopedie heeft het over het regiment Prins van Friesland.

Een regiment met die naam heeft echter nooit bestaan, en het lukt me niet om er met zekerheid achter te komen welk regiment er in feite mee bedoeld is.

EDIT: vervallen. Theorie blijkt niet te kloppen.

Jan ClavauxPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!