stamboomforum

Forum logoFora » Militairen » Bestaat er een archief van het Militair Hospitaal Vlissingen van 1830-1831?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Beste forumleden,

Weet iemand van jullie of er nog een archief bestaat van het Militair Hospitaal Vlissingen uit de periode 1830 en 1831, met name wat betreft opnames, welke aandoeningen / verwondingen een bepaalde persoon had ed.?

Een voorvader van mij kwam gewond uit Nederlands Indie terug in ca december 1830, werd in het militair hospitaal te Vlissingen opgenomen en overleed daar op 2 februari 1831. Graag wil ik meer weten over zijn opname in het hospitaal.

Zijn er nog stamboeken te vinden over de Nederlandse militairen die tussen 1828 en 1830 dienst deden in Nederlands Indie? Het schijnt dat die gegevens allemaal verloren zijn gegaan, maar misschien weet iemand in dit forum nog iets?

 

Bij voorbaat hartelijke dank,

Leo Martinus

Leo Martinus

De stamboeken zijn in te zien bij het Nationaal Archief.

Frank Fransz

Hallo Frank,

Ik heb het al bij het Nationaal Archief gevraagd maar zij ontkennen dat daar nog informatie van te vinden is bij hen. Bovendien zijn ze erg duur als ze op mijn verzoek moeten gaan zoeken: laatst had ik een andere zoekvraag (ook een stamboek, ik wist waar in dat stamboek de informatie te vinden was) en ze rekenden daar 5 kwartier voor en een bedrag van boven de honderd euro! (Ik woon in het noorden van het land, dus "even" naar Den Haag om zelf te zoeken is nogal lastig.)

In het Nationaal Archief is, volgens het NA zelf, dus geen informatie over het hospitaal van Vlissingen of de militairen in Indie rond 1830.

Mijn vraag was dus ook bedoeld om na te gaan of er ergens anders misschien nog informatie te achterhalen valt.

Dank voor het meedenken.

Leo

Leo Martinus


Ik kan er ook niks anders van maken;

http://www.gahetna.nl/vraagbaak/onderzoeksgids/zoek-naar-onderofficieren-en-militairen-bij-koninklijk-nederlandsch-indisch

Is de militair in Nederland (Harderwijk, vanaf 1909 Nijmegen) aangenomen in de periode 1817-1949 ?

In het Zeeuws Archief zijn De administraties van verpleegde personen in het gasthuis van Middelburg te vinden. Ik weet niet of ze die ook van Vlissingen hebben, ze zijn in ieder geval niet on line te raadplegen. En ja, ze reken ook geld voor onderzoek.

Frank FranszPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!