stamboomforum

Forum logoMilitairen » zoekhulp gevraagd - 4 generaties Goethart - militairen 18de eeuw

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ja, in 1797 ligt Leiden inderdaad voor de hand. En de familie woonde vanaf 1799 tot 1727 in Venlo; daar werden 4 kinderen geboren. Of Caspar's bataljon daar de hele tijd was gelegerd, weet ik echter niet. In 1805 ging hij als ritmeester met pensioen.

Mag ik vragen waarom u aan Zutphen denkt, en wanneer? Heeft u die informatie in de stamlijsten op  Gahetna (2.01.15 inv 68) gevonden? 

Josephine Isaacs

Inderdaad

Frank Fransz

@Josephine, heb je gezocht met Control+F? Dat zou moeten werken.

www.grosser-generalstab.de/adjutant.html

Klik op Knötels Uniformkunde

Naar beneden scrollen naar Band V

En dan de nummers 32, 33, 34, 36, 37 en 50 hebben betrekking op Nederlandse uniformen.

Marije Essink

Ja, nu is het gelukt. Mooie plaatjes! Ik dacht dat misschien No. 49 , bataljon van de erfprins van Baden,  daar ook bijhoort? Caspar Martinus Goethart diende onder de Prins van Baden?

Verder heb ik ook een aantal passende plaatjes van militairen gevonden op het geheugenvannederland.nl. Daarop kan je bv zoeken op "dragonder", "tamboer", etc.

Nogmaals dank!

Josephine Isaacs


Graag gedaan. Geheugenvannederland heeft inderdaad ook afbeeldingen, dat was ik even vergeten, lang geleden dat ik daar op gekeken heb.

Marije EssinkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!