stamboomforum

Forum logoMilitairen » vredesgarnizoen 1715-1795

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

In mijn stamboom komt de naam Fritz slechts 1x voor, nl. Lowesa FRITZ, geb. in Grossen Buseck ca. 1740, overleden 9-3-1795 in Grossen Buseck. Gehuwd met Joh. Philips BONARIUS, geb. 18-9-1736 te Grossen Buseck, overleden 1-11-1796 te Grossen Buseck. Religie: Ev. Luthers.

M.S. Laros-Clements

goede middag, dank voor bericht, ben er blij mee, want mijn verre voorvader is Karl Fritz, geb. 1740/41 in naar verluidt Diets/Nassau dat is in de buurt van Grossen Buseck, ik ben zoekende naar zijn ouders; uw familie Lowesa is ook in die periode geboren en in die omgeving en ook Evang. Luthers, dus zou familie ( zus of anderszins)kunnen  zijn, mogelijk dat via dit kanaal de ouders van Karl Fritz gevonden kunnen worden, aangezien ik in de Evang.Lutherse boeken in Darmstadt heb gezocht bij het Landeskirchliche Zentralarchiv maar de juiste geboorteplaats niet weet, het bijna ondoenlijk is om daar iets te kunnen vinden- ze hebben daar geen alf. register, dus alleen oude boekenonderzoek.

Graag vernemend. met dank

Alfred Fritz

greet fritz slegh

aan Jan Clavaux:


Kunt u mij zeggen waar ik de huwelijksakte  vinden kan van Lambertus Fritz ( uit 1810) aangezien daar volgens u staat dat Carel Fritz toen 64 jaar oud was; in zijn overlijdensakte staat dat hij 70 jaar was in 1811- E.e.a. is nogal belangrijk want als ik de juiste datum weet kan ik zoeken in de archieven in Darmstadt op jaar; en 5 jaar doorspitten is bijkans ondoenlijk

greet fritz slegh

Op NGV-Prikbord (aanklikken) is sprake van een artikel in Gens Nostra over de familie Fritz:

Reactie van Dhr. T.W.J. Witberg

Aangemaakt op 04 jul 2012 12:04

Een van mijn voorouders was Maria Ester de Barse geboren 1790 te Oostende (B)overleden te Vlissingen 20.1.1876. Dochter van Johannes Baptiste de Barse en Maria de Sutter.Gehuwd met Lambert Fritz uit Vlissingen in 1810.
Mogelijk is Uw Maria de Barse (e)en kind van een van de broers van Maria Ester.

Verder zie ook Gens Nostra nr. 10 oktober 2009 artikel over de familie Fritz. blz 595 en blz 600

N.B.: Deze link (aanklikken) met o.m. onroerend goed transacties 1796 - 1805 van Carel Fritz is u bekend, maar anderen mogelijk nog niet.

Martin Jongkoen

Albert,

als antwoord op je vraag, zie https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939D-RC9Q-RV

Zoals ik al eerder heb opgemerkt, deze leeftijd van 64 heeft hij dus zelf tijdens zijn leven opgegeven, en is naar mijn idee betrouwbaarder, dan de grove schatting ("70"), die zijn zoon Hendrik na zijn overlijden maakte.

Jan Clavaux

goede middag, dank voor bericht, ben er heel blij mee, want nu moet ik in andere jaartal zoeken en levert mogelijk dan wel de info op die ik nodig heb om verder te zoeken (geboorteplaats en voorouders van Carel Fritz/s. Heel attent,overigens is er in uw systeem soms ook iets te vinden van Carel Fritz/s . Overigens heb ik gevonden in Holzhausen ( is een gehucht naast Diez waarvan Carel zegt afkomstig te zijn, een familie Fritz met een tiental kinderen, echter geen Carel maar wel een Fritz Fritz, kaar die gedoopt is  in 1740 (aldus die info ) Ik heb kontakt gezocht  met de Evang.Lutherse kerk aldaar en ben wachtende op hun reaktie.

 

antwoord aan Martin Jongkoen: dank voor deze Gens Nostra info: ik ga opzoeken/lezen 

greet fritz slegh

  • Gens Nostra Jaargang 64 nummer 10 oktober 2009 is in mijn bezit en de eerste 14 bladzijden (589 t/m 602) gaan over "Drie generaties van een familie Fritz op Walcheren en in Amsterdam, 18de en 19de eeuw" door J.M. de Jong.
  • Het sluit af met 43 noten en bevat geen nadere informatie over de schrijver.
  • Op basis van de hier eerder aangehaalde Vlissingse poorterinschrijving 14/07/1789 gaat de schrijver er vanuit, dat Carel Frits geboren is in (de Duitse stad Nassau) Diez. N.B.: Afkomstig (vragensteller) en geboren (schrijver) is niet hetzelfde; beide termen komen niet voor bij de inschrijving.
  • Nassau Diest kan m.i. echter ook slaan op het graafschap met die naam (er staat niet "de stad") en dan zijn er legio andere mogelijkheden.
  • Op een kadastrale kaart/plattegrond (blz. 593) zijn  de zeven Vlissingse panden/percelen (2 later samengevoegd) in Carl's bezit gearceerd.

Martin Jongkoen

heer Jongkoen, dank voor info omtrent Gens Nostra artikel- is in mijn bezit, ben nu speurende naar en in die regio en vond dus Holzhausen met grote Fritzen familie- ben daar nu aan het "spitten"( speld in hooiberg maar moeite waard) m vr gr alfred fritz

greet fritz slegh

ik kreeg van Peter S mooie informatie met o.a. onderstaande zin uit een bijlage die meegestuurd werd,

weet Peter misschien wie die pagina's heeft geschreven of waar ze afkomstig van zijn, omdat daar de zin in staat:

152. Carel Fritz werd geboren circa 1741 te mogelijk Reinland Pfalz en is overleden op 22 aug 1811 te Vlissingen (ZE) ongeveer 70 jaar oud.Onderzoeksnotities: Dienstplicht Walcheren (1797-1798): Carel Frits (56 jr), uitdrager, won. Vlissingen huis: H nr. 190

en ik dan mogelijk in Reinland Pfalz moet zoeken ipv Hessen

met dank, Alfred Fritz

greet fritz slegh

N.B.: Beknopte tekst 15:22 vervangen 21:15

Martin Jongkoen

Gronigen 1810 is op 63-jarige leeftijd begraven een naamgenoot/leeftijdgenoot Carel Fritz; dat maakt het niet simpeler:

Carel Fritz Overledene Begrafenis 7-7-1810 Groningen Scan indicatorDTB Begraven
Carel Fritz Overledene Overlijden 22-8-1811 Vlissingen BS Overlijden

Martin Jongkoen


Geachte heer Jongkoen, dank voor de info: de Groningse Carel Fritz is een andere dan "mijn"gezochte Carel Fritz die overleden is in Vlissingen, maar je weet maar nooit; ook dank voor de geografische gegevens want Diez grens aan Rijnland Paltz en dat steeds geschreven wordt dat hij uit Diez komt, kan dus ook in de buurt zijn, (buurtschap ) etc.en naam van plaatsen zijn veranderd, zoals u schrijft  en zoals gezegd vond ik een Fritz uit Holzhausen - dit is in Rijnland Paltz,dus daar gaan zoeken. wordt vervolgd.

greet fritz sleghPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!