stamboomforum

Forum logoMilitairen » inhoud militieregister


Profiel afbeelding

Hij heeft mogelijk het leger definitief verlaten in 1912. In de adresboeken Ned Indië komt hij niet voor. De familie vraagt inlichtingen. Misschien kan toch de overlijdensakte ook iets meer info geven. 

Ik heb geen huwelijk van hem gevonden. Hij kan uiteraard een relatie hebben gehad met een Inlandsche, maar die is dan niet geregistreerd.

mvg-Ben

Ben Wegman

Dan heeft het voor hem misschien niet zoveel zin om in het archief te gaan zoeken. Maar ik heb nog twee broers van hem die in Nederland het leger in gegaan zijn, daar is wel het regiment van bekend. Ik hoop van hen in het archief wel iets te vinden. Dan kan ik meteen kijken of ik over Aris ook verder nog iets kan vinden. Zal wel zoeken zijn, want ik ben nog nooit in het Nationaal Archief geweest :-), maar eens moet de eerste keer zijn!

Hartelijk dank voor jullie reacties!

Yvonne Koeman

Je kunt je bezoek aan het Nationaal Archief voorbereiden. Het zoeksysteem bij het Nationaal Archief is hetzelfde als je thuis ziet op hun site. Neem kennis van de onderzoekgidsen (voor militairen o.a.: http://www.gahetna.nl/vraagbaak/onderzoek-doen/personen/militairen). 

Als je een inventarisnummer hebt gevonden, kun je het van huis uit al aanvragen. Dat scheelt heel veel wachttijd. Om documenten aan te vragen heb je een account nodig. Ook dat kun je ook alvast doen. Neem een camera mee; ze hebben goede statieven en tafels. Uiteraard kun je kopieen laten maken, maar de wachttijd wordt soms een probleem (zeker op het einde van de dag). 

mvg-Ben

Ben Wegman


Goed om te weten. Ik ga uitzoeken hoe ik e.e.a.kan reserveren. Bedankt voor de tips!!

Yvonne KoemanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu