stamboomforum

Forum logoMilitairen » Willem (Wilhelmus) Verhulst, geb. 17-01-1882 te Oosterhout - 2e regiment Huzaren



Profiel afbeelding

Beste collega genealogen,

Ik heb jullie hulp nodig bij het volgende:

Willem Verhulst, geboren op 17-01-1882 te Oosterhout heeft zich op 30-04-1901 vrijwillig inschreven bij het korps voor een periode van 6 jaar. Volgens een document in een strafdossier is hij ingeschreven onder nr. 199 van het jaar 1901 bij het garnizoen in Breda. Hij heeft stamboeknr. 18537 gekregen.

Volgens het bevolkingsregister is hij op dezelfde dag als de inschrijving vertrokken naar Haarlem.

Daarnaast is deze persoon in september 1902 veroordeeld door het Militair Hoog Gerechtshof in Utrecht tot één maand militaire detentie, hij was op dat moment nog gestationeerd in Haarlem. Het dossier heb ik gevonden in het Noord-Hollands Archief.

In 1903 is hij opnieuw gevangen gezet, dit keer voor een periode van negen maanden voor o.a. geweldpleging. Dit gebeurde n.a.v. een bevelschrift van de garnizoenscommandant uit Venlo. Volgens de gevangenisregisters is het vonnis  in deze zaak uitgesproken door het H.M.G. te Utrecht. Bij de inschrijving in de gevangenis wordt er vermeldt dat hij een huzaar is in het 2e regiment te Venlo.

* In het NationaalArchief is het volgende te vinden, maar ik wil er zeker van zijn dat hier z'n volledige loopbaan in beschreven staat voordat ik een kopie bestel. Welke informatie is in onderstaande inventarisnrs. beschikbaar?

WAPEN DER CAVALERIE

WAPEN DER CAVALERIE

* Ik ben tevens op zoek naar het vonnis van het Militair Hoog Gerechtshof dat in 1903 is uitgesproken, is deze ergens inzichtelijk of is dit ook aanwezig in het stamboek?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Mark Musters - 23 aug 2018 - 21:33

In zijn stamboek moet inderdaad zijn volledige loopbaan kunnen worden teruggevonden.

Hier alvast een beginnetje met het stamboek.

Militaire Stamboeken : 1850-1930

Frank Fransz - 24 aug 2018 - 08:47


Bedankt, ik kan weer even verder!

Mark Musters - 25 aug 2018 - 13:51







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu