stamboomforum

Forum logoMilitairen » huwelijk van Christiaan Seetz/Seez/Setz met Maria Catharina Kirchner rond 1806


Profiel afbeelding

Christiaan was militair en is rond 1806 getrouwd in Groningen waar hij gelegerd was. Dit weet ik uit de geboorteakte van zijn zoon Andries (*26-2-1813 in Lorient, Frankrijk). 

Tot nu toe heb ik zijn huwelijk niet kunnen vinden. Hij trouwde met Maria Catharina Kirchner. 

Van 1806-1808 is hij op veldtocht in Pruisen geweest (Regiment infanterie nr. 2).

Wie heeft er suggesties hoe ik dit huwelijk kan vinden.

groet,

Wim Nijssen

Wim Nijssen

Niet meteen een antwoord, maar in Groningen trouwde ook rond die tijd een Philip Kirchner. Mogelijk een broer van Maria Catharna.

Deze Philip kwam uit Fokkenrau (??) in Duitsland, zie fiches ondertrouw Groningen https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QSQ-G9WG-XNNX?i=3028&cc=2037901

Wellicht een optie om in dat Fokkenrau naar het huwelijk te zoeken.

karel honings

Als ik in wiewaswie zoek op Christiaan Seetz, dan vind ik deze stamboekinschrijving. Deze Christiaan is van 1806 tot 1808 in Pruijssen (zie één na laatste kolom).

Anje B.

Maria Catharina Kirchner trouwt als weduwe van Christiaan Seetz op 15 mei 1824 in Veere  met Jacobus Henriette (info wiewaswie).
Misschien zijn er huwelijksbijlagen te vinden, die houvast bieden ? Als ze niet in WOII zijn verdwenen...

Anje B.

De huwelijksbijlagen Veere 1824 zijn er nog. Dit is de eerste pagina.

Anje B.

Hmmm, vermoed nu dat je dit allemaal al weet, gezien dit bericht van je: https://www.stamboomforum.nl/genealogie/2/25436/0

Anje B.

Hallo Anje,

Klopt. Ik weet heel veel over Christiaan. Ik heb de stamboom uitgezocht tot ca. 1600. De familie komt uit Wuerttemberg, Duitsland.

Hij is een voorvader van mijn vrouw.

Maar zijn huwelijk heb ik nooit kunnen vinden. Hij is in de Franse tijd getrouwd en het lijkt erop dat de aktes uit die tijd verloren zijn gegaan.

Ik zal nog eens kijken naar de Netherlands Army Service Records, 1807-1929

Hartelijk dank voor je reactie. 

Wie weet er meer over de huwelijken van soldaten in de Franse tijd?

groet,

 

Wim Nijssen

Wim Nijssen

Beste Wim,

Ik heb een bijzondere interesse in de persoon Christiaan Setz (mijn naamgenoot). Ik heb inmiddels aardig wat onderzoek gedaan naar de stamboom (al kom ik zeker niet tot 1600), maar ik blijf toch een beetje haken bij de vragen waar de familienaam precies vandaan komt en hoe Christiaan Setz een band heeft gekregen met zowel Zwitserland als Frankrijk. Dit zijn wellicht vrij ingewikkelde vragen, dus ik hoop dat de beantwoording niet te lastig is. Ik hoop gebruik te kunnen maken van uw expertise. 

Niels Setz

Niels Setz

Hallo Niels, De fam. Setz komt uit Niedernhall in Duitsland en de oorspronkelijke naam is Seez. De Duitse tak heeft nog steeds de naam Seez. De naam is in Nederland veranderd in Setz, Seetz en Setz met dezelfde voorvader Christiaan Seez, geboren in 1776 in Niedernhall. Ik heb geen verband gevonden met de naam Setz in Frankrijk en Zwitserland. Christiaan is rond 1795 naar Nederland gekomen en tot zijn dood militair geweest in het Hollandse leger. De nakomelingen van 3 zoons kregen een naam die op 3 manieren geschreven wordt. Deze 3 takken hebben dus dezelfde voorvader. Ik neem aan dat je of je ouders ook in de stamboom staat op mijn site bij MyHeritage. Heb je al toegang tot de site? Zo niet stuur ik een uitnodiging Hiervoor heb ik je e-mail adres nodig. Groet, Wim Nijssen

Wim Nijssen

Hallo Wim, bedankt voor de reactie! Ik ben voldoende geïnformeerd. 

Niels Setz

Hoi Niels, Heb je al toegang tot de site? Wie zijn je ouders. Groet Wim Nijssen

Wim Nijssen

Hoi Wim, ik heb geen toegang tot de website nodig. Het ging mijn voornamelijk om hoe de familie in Nederland terecht is gekomen. Ik ben dus voldoende geïnformeerd. Wel bedankt voor het aanbod!

Niels Setz

Niels, Wie zijn je ouders/grootouders. Dan kan ik nakijken of ze in de familie stamboom voorkomen. Ik wil de stamboom up to date houden. Groet, Wim Nijssen

Wim Nijssen

''Let op: u mag geen gegevens van (vermoedelijk) levende personen opvragen of plaatsen (zie AVG).'' 

Ik wil me graag aan deze regels houden, ook omdat ik niet weet of mijn (groot)ouders hier zin in hebben. Mochten mijn grootouders komen te overlijden, dan zal ik hierop terugkomen en dan kunt u de stamboom weer updaten. 

Niels Setz


Nog even iets over de stamboom. De gegevens van nog levende mensen worden beschermd en zijn alleen zichtbaar voor mensen die ik uitnodig. Zij krijgen toegang via een wachtwoord. Je overgrootouders Setz staan zeker in de stamboom. Misschien ook je grootouders.

Wim NijssenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu