stamboomforum

Forum logoMilitairen » In militaire dienst Johannis Rook * Westblokker 1802, in 1826 vrijwillige dienst. [opgelost]


Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar : Johannis Rooks, geboren Westerblokker 26 okt 1802, Ingekomen wees en armenhuis 14 okt 1808.

Op 25 jan 1826 vrijwillig in dienst.

Johann Splinter

Wat zoekt U precies - zijn voorouders, zijn militaire loopbaan, of zijn nazaten ?

Peter S

Vanaf die tijd dat Johannis in dienst is gegaan, kan ik hem niet meer vinden, de rest van zijn familie is mij bekend. Je zou zeggen dat hij bij de KNIL is gegaan, net als zijn half broer,maar tevergeefs, zou willen weten wat met hem gebeurt is...

Johann Splinter

Die vind ik zo ook niet als Indiëganger. U schrijft dat hij in 1826 vrijwillig in dienst ging - waaruit is dat gebleken? Heeft U een stamboekinschrijving gevonden?

Peter S

Dit staat in het wees en armenhuis te Hoorn, zijn vertrek en dat hij in dienst is gegaan, jammer dat er geen regiment Of dergelijke bij staat.

Johann Splinter

Zie hier voor de doop van Johannes Lambertz Rooks. Hij werd gedoopt op 26 oktober 1801 in Westerblokker. Zijn ouders zijn: Lambertus Rooks en Elizabeth Metz.

Johanna C.

Dag Johanna, De ouders waren mij bekend, op de doopakte staat geboorte jaar 1802 Ik toch blij met de reactie van u, heel fijn dat er mee worden gedacht. Voor info blijf ik graag open. Bedankt johanna.

Johann Splinter

De ouders waren mij bekend

Maar wij weten niet wie de ouders zijn. Je hebt de namen van de ouders niet in je vraag vermeld. 

op de doopakte staat geboorte jaar 1802

Op de doopakte staat echt 1801. Zie de link in mijn bericht van 20.12 uur. 

Johanna C.

Zo gauw ik de tijd heb zal ik in mijn boeken kijken, u kan gelijk hebben Ik zal u berichten. Dank u Ps, de namen van de ouders kloppen hor.

Johann Splinter

Klopt 1801

Johann Splinter

Vadr Lambertus verleden op 16-8-1808 in Hoorn: link

A van Egmond (oud)

De rest van de familie heb ik bijna volledig in zicht. Dank u Info is altijd van harte welkom

Johann Splinter

@Johan Het er nu niet om wat u weet, maar om wat de andere mensen die willen helpen zoeken, niet weten maar wel nodig hebben om te kunnen zoeken U heeft een heleboel maar geeft niets. Dat betekent dat anderen eerst de basisinformatie bij elkaar moeten zoeken die u allang heeft.

A van Egmond (oud)

Niet wat gevraagd wordt en mogelijk ook al bekend.

Ik vind een levensbeschrijving van een Maria Rooks of Roox die op 15 april 1894 in Westerblokker is gedoopt. Ik vermoed dat dit een halfzus is van Johannes Rooks. Zie hier

Johanna C.


Dag A. van Egmond,

Als ik werkelijk alles moet schrijven wat ik weet, ben ik het volgende jaar nog niet klaar, als iemand vragen heeft over (deze)een familie, dan zal ik die zeker geven !

Johann SplinterPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu