stamboomforum

Forum logoMilitairen » Informatie over Zuid-Hollandsche schutterij rond 1833 ?


Profiel afbeelding

In mijn speurtocht in een familie vol tuinders en arbeiders ben ik gestoten op Johannes van Houts, "schutter bij de vierde compagnie, eerste bataillon der vierde afdeling Zuid-Hollandsche schutterij". Gedoopt op 30 juli 1803 in Gorinchem, overleden op 28 maart 1833 in de Garnizoensziekenzaal te Breda. Kan iemand me op weg helpen om meer over zijn wederwaardigheden te weten te komen? Op de bladzijde van Johannes' overlijdensakte staat nog een ander die in die ziekenzaal één dag eerder is overleden; ik kan alleen maar vermoeden dat er misschien toch nog wat gevochten is met de Belgen, of was het misschien de cholera die toen heerste? Ik hoop eigenlijk dat er een overzicht is van waar zijn compagnie of bataillon zich mee bezig heeft gehouden - bestaat dat?

Emma E

Ben Wegman


Prachtig, daar kan ik verder mee - bedankt! Vooral dat Archives portal Europe is een uitkomst, dat zal ik zeker nog vaker gaan gebruiken; heel fijn.

Emma EPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu