stamboomforum

Forum logoFora » Latijn » Henrici Docx, Herenthout

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Beste,

In mijn zoektocht naar de oorsprong ben ik gestuit op ene Henrick Docx van Herenthout. De acte - waarin hij kennelijk terloops wordt genoemd - kan ik echter niet lezen. Is er iemand die mij zou kunnen helpen? Bijvoorbaat heel veel dank. Elmer

elmer lie

Item ad terciam partem trium bonnariorum prati, sitam in palude dicta Blaeubroeck,
inter bona Waldetrudis de Eertborne et pascuam Henrici Dox, ac in proximum
pascue dicte Coecbeckers eeussel.

Eveneens voor het derde deel van drie bunder weide, gelegen in het moeras genaamd Blaeubroeck,
tussen de goederen van Waldetrudis van Eertborne en de weide van Henricus Dox, en in nabijheid van de weide genaamd Coecbeckers eeuwsel.

eeuwsel = omheinde droge weide

Chris van Dijkum

Bedankt, dus daarboven staat dan?

Eveneens voor het derde deel van een hofstede, genaamd Heyns Cokelens stede, met alle toebehoren, gelegen in Herenthout, tussen de goederen van Henricus Brabants en de Cluys straat. Eveneens voor het derde deel van een bunder zowel (bouw)land als weide, genaamd Lyntermans Goet, net als het voorgaande gelegen in Herenthout, aan drie kanten begrensd door goederen van Johannis vander Hagen. Eveneens voor het derde deel van een halve bunder (bouw)land, genaamd het Merkons bloecxken, gelegen tussen het (bouw)land van Johannis vander Haghen en de heer van Helmont. Eveneens voor het derde deel van anderhalve bunder (bouw)land, genaamd 't Hoechblock, gelegen in de voornoemde parochie [van Herenthout] tussen de plaats genaamd Ronde Venne en de weide genaamd 't Coeckbeckere eeuwsel.

elmer lie

palude, broekland

Pauwel


Bedankt, klopt mijn bovenstaande vertaling? Kan iemand mij nog helpen met het begin van de tekst?

elmer lie
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!